понеділок, 29 вересня 2014 р.

"200 Років - 200 секунд"

    Бібліотека -  філія №8, разом з вихованцями школи - інтернату №1 для дітей з вадами зору, підтримали загальноукраїнську акцію голосних читань віршів Т.Г.Шевченка в рамках відзначення Всеукраїнського дня бібліотек.


Учні школи, разом з вихователем Коробкіною Т.В., декламували вірші Кобзаря - "За сонцем хмаронька пливе","Тече вода з - під явора", "По діброві вітер виє", "Зоре моя вечірняя"  та ін. Відпочиваючим парку ім.Т.Г.Шевченка, де проходили читання, запам'ятаєтся надовго колективне декламування "Заповіту."

З святом, колежанки!

                                                



                                                  Дорогі бібліотекарі!
Вітаємо Вас з Всеукраїнським днем бібліотек. Бажаємо Вам міцного здоров'я, довголіття, сімейного затишку, родинного тепла, дружнього взаєморозуміння та підтримки. Наша професія надзвичайно важлива для   суспільства і саме наша відповідальна справа відкриває   шлях до книги – джерела споконвічної мудрості та знань!

Доросле життя

   

 Під такою назвою пройшла зустріч вихованців школи - інтернату №1 для дітей з вадами зору і начальника управління юстицій м.Світловодська - Бащук Наталії Павлівни. Загальновідомо, що діти-сироти є найбільш вразливою групою населення, найбільш страждають від порушень прав людини і потребують особливого захисту. Але сьогодні діти-сироти, які випускаються з державних закладів опіки, не можуть самостійно адаптуватися до самостійного життя. Їх соціалізація ускладнюється наявністю ряду особливостей, які сформувалися під час життя в інтернаті (психологічні травми, низька адаптивність та соціалізація ). Крім того, в інтернатах не ведеться робота щодо індивідуального планування подальшого життя дитини.




  Як  потрібно себе вести в суспільстві, де знайти захист в скрутний час, як вибирати професію - про це та багато іншого і велося в бесіді.
   Закріпити  почуте дітям  допомогла правова вікторина, яку підготували бібліотекарі філії №8, переможцем якої став  - Кисіль Олег, показавши гарні знання з права.



  


Промо - ролик Світловодська


    Бібліотека - філія №8 взяла участь в обласному конкурсі на кращий промо - ролик "Бібліотека для дітей - територія ідей" серед бібліотек для дітей області. Сьогодні ми вам його презентуємо: