середу, 14 листопада 2018 р.

Творилася віки українська мова





     День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Встановлене воно було 9 листопада 1997 року Указом Президента № 1241/97 «Про День української писемності та мови» на підтримку «ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства»
     11  листопада у   бібліотеці - філії №8   проводився День бібліографії «Творилася віки українська мова». Читачі бібліотеки від заходів, які були проведені цього дня отримали чимало цікавого та корисного. Малі громадяни української держави дізналися, зокрема,  про те, що мові нашій 7 тисяч років, і що у світі нею розмовляє близько 50 млн. людей, і входить вона до трійки найкрасивіших мов світу.
     З дітьми була проведена бесіда «Велика, щедра і прекрасна мова», відвідувачі із задоволенням стали учасниками мовної вікторини «Подорож океанами рідної мови". Багато знань отримали вони і від перегляду відео презентацій «Нестор Літописець»(4 кл) та "Українська мова - диво світу"(5 - 6 кл). 
      Всі бажаючі користувачі старшого  шкільного віку були ознайомлені з книжковою виставкою «Неповторна мелодія рідної мови»,  а також для них були проведені консультації  біля каталогів та картотек по пошуку потрібної інформації відповідної тематики.



Немає коментарів:

Дописати коментар