четвер, 3 червня 2021 р.

Екологічний екстрим «Мову рідної природи серцем розуміти вчусь»

 

   Щороку 5 червня світова громадськість відзначає Всесвітній день навколишнього середовища.

   15 грудня 1972 р. Генеральна Асамблея ООН проголосила 5 червня Всесвітнім днем навколишнього середовища (резолюція 2994 (XXVII)), який буде проводитись з метою поглиблення суспільного усвідомлення необхідності зберігати і покращувати довкілля. Вибір цієї дати обґрунтовано тим, що саме в цей день відкрилася Конференція ООН із проблем навколишнього середовища (Стокгольм, 1972), за результатами якої створено Програму ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП). Приводом до проведення цієї всесвітньої акції послужило звернення, що надійшло 11 травня 1971 року генеральному секретареві ООН. На конференції були присутні повноважні представники 113 держав світу, у тому числі й Радянського Союзу. Звернення підписали 2200 діячів науки й культури з 23 країн світу. Вони попереджали людство про безпрецедентну небезпеку, що загрожує йому у зв'язку із забрудненням навколишнього середовища.

Маленькі читачі сьогодні стали учасниками екологічного екстриму, що проходив в нашій бібліотеці.
Бібліотекар читального залу Дзигар О. М., зробили презентацію книги Галини Ткачук «Книжка про сміття» від видавництва «Видавництво Старого Лева».
«Книжка про сміття» - це книжка про одну з найбільших проблем в сучасній екології. Діти з цікавістю слухали розповідь, адже в книзі говориться про сміття, його вплив на навколишнє середовище і способи, що дозволяють боротися з його негативними наслідками. Книга показує дітям те, на що вони особливо не звертають уваги, наприклад сміття в річці та в морі, що пропливає повз, або ж сміттєві звалища в лісах та парках. Книга пояснює дітям, що хоча сміття заполонило нашу планету, ми однак, завжди повинні прибирати за собою. Крім цього в книзі розповідається про споживання, і те, як ми можемо знизити рівень сміття на нашій планеті. Книга інтерактивна, що дозволяє дитині повністю зануритися у вивчення всіх аспектів життєдіяльності сміття. У ній є місце для запису своїх думок, цікавих спостережень та ідеї. На сторінках цього видання діти прочитають про важливість прибирати за собою сміття, його вплив на навколишній світ і про екологічні підходи до зниження рівня сміття на планеті.
Збереження рідної природи – найактуальніше завдання сьогодення. Діти дізналися, як правильно сортувати сміття, як воно переробляється. На яскравих прикладах, демонструючи різні види пластику, Харламова Т.М. бібліотекар абонементу, довела дітям необхідність сортування побутового пластику і його багатофункціональність.
Діти грали в гру від мережі магазину "Аврора" "Joykis" по розділу сміття на папір, скло та ін. відходи.

А на завершення заходу діти на свіжому повітрі малювали на асфальті відгадки екологічної вікторини. Зустріч виявилася корисною і пізнавальною.


2 коментарі: