понеділок, 30 вересня 2024 р.

Віртуальна книжкова виставка "Козацькому роду нема переводу"

  Представляємо вашій увазі віртуальну книжкову виставку    "Козацькому роду нема переводу". Цей формат дозволяє організувати онлайн-захід, присвячений Дню козацтва та Дню захисників і захисниць України, популяризуючи книги, які розповідають про українське козацтво та героїчне минуле.



 

 


                                       
   День дублера, який пройшов до Всеукраїнського дня бібліотек,  став захоплюючим і пізнавальним досвідом для дітей. Це  була чудова можливість не тільки розважити маленьких читачів, але й навчити їх важливості роботи бібліотекарів та любові до книг.  Діти змогли спробувати себе в ролі бібліотекарів, допомагаючи організовувати книжкову виставку, презентували свою улюблену книгу, обслуговували читачів, записували книги, які відвідувачі брали додому.

  День дублера у дитячій бібліотеці – це не лише веселе проведення часу, а й важливий крок у популяризації читання серед дітей та формуванні в них відповідальності за бібліотечну культуру.

неділя, 29 вересня 2024 р.

                           
                                                                    Шановні колеги !                                                                                                       Чарівне бібліотечне жіноцтво !                                                                                          Наші вітання  в день професійного свята !                                 Бажаємо нових надходжень і цікавих знахідок серед книжкових скарбів, вдячних читачів і допитливих оченят юних користувачів, здоров'ячка міцного і, звичайно,- МИРНОГО НЕБА !     Працюємо з задоволенням !!!

До Дня відкритих дверей  на учнв 4-х класів  чекала захоплююча подорож у світ книг. Для багатьох це була перша екскурсія до бібліотеки, яка вразила дітей своїми яскравими полицями, великим вибором книг та затишною атмосферою. Окрасою абонеманта стала книжкова виставка "Біблотека- мудрості скарбниця".

На початку екскурсії бібліотекарі гостинно зустріли учнів та провели для них короткий вступ, розповівши про важливість читання і те, як бібліотека може стати їхнім вірним другом у навчанні та розвитку. Діти із захопленням слухали історії про найпопулярніші дитячі книги та дізналися про різні жанри літератури.

Особливо цікавою була інтерактивна частина екскурсії, під час якої учні брали участь у вікторині на знання казкових персонажів. Багато хто з дітей отримав змогу самостійно відшукати книжки у каталогах бібліотеки.

Кульмінацією заходу стало читання вголос. Бібліотекар прочитав уривок із пригодницької книги, і учні з великою цікавістю слухали, поринаючи у світ фантастичних історій. На згадку кожен учень отримав закладку для книг і список рекомендованих творів для читання.

Ця екскурсія допомогла учням не лише ближче познайомитися з бібліотекою, але й пробудила інтерес до читання. Діти з нетерпінням обіцяли повернутися за новими книгами, щоб продовжити свою подорож у захоплюючий світ літератури.

середа, 25 вересня 2024 р.

   Цими днями у нашій бібліотеці відбулася патріотична година для учнів 5-х класів на тему «Хай буде мир на всій Землі». Метою заходу було привернути увагу до важливості миру, дружби та взаєморозуміння у сучасному світі.

  Під час заходу діти переглянули відеоматеріали про значення миру та як його зберігати, взяли участь у вікторині, де обговорювали відомі події, які пов’язані з миротворчими ініціативами в Україні та світі. Школярі також  створили поробки з паперу – голубів миру, та виразили своє бачення щасливого та мирного майбутнього.

 Цікавим і актуальним став перегляд літератури «Хай буде МИР від нині і до віку».


 Особливо зворушливим моментом стало читання віршів про мир і єдність, які зараз народ України відстоює у війні з російськими агресорами. 

 Такі заходи допомагають формувати у дітей відповідальність за мир на планеті та розуміння, що кожен із них може зробити свій внесок у його збереження.


День відкритих дверей в бібліотеці


  

 Увага! Увага! Увага!   

  26.09.24 по 30.09.24 у бібліотеці проводяться заходи до Всеукраїнського дня бібліотек 

   Друзі,  запрошуємо вас на святкування   Всеукраїнського дня бібліотек (30.09) . На вас чекають захоплюючі книги, цікаві зустрічі та незабутні враження. 🌟

     Ми підготували багато сюрпризів та цікавих заходів, щоб зробити ваше навчання та дозвілля ще більш захоплюючим! 

26.09.24 День відкритих дверей в бібліотеці 

             «Бібліотеки наближають Перемогу»    1 – 9 кл

26.09.24 Презентація книжкової виставки «Бібліотек- мудрості скарбниця»5 – 9 кл.

26.09.24 Онлайн пазли "Бібліотека"

26.09.24 Екскурсія до бібліотеки «Скарбниця віків»  "Чомусик"

29.09.24 Година дублера «Відчуй себе бібліотекарем» 3 – 4 кл

    Приходьте, щоб зануритися у світ знань, знайти нових друзів та відкрити для себе щось нове.

   Не пропустіть можливість стати частиною нашої дружньої бібліотечної спільноти. 

                                                                   Чекаємо на вас з нетерпінням! 📚❤️




 #Бібліотека   #Читання #Знання #БібліотечніПригоди

пʼятниця, 20 вересня 2024 р.

Міжнародний день миру

                   

І буде Мир! І вишні зацвітуть!

Повернуться сини з війни додому.

Земля зітхне від горя ...й оживе,

Забувши про війну та гірку втому.


І буде щастя ...цілий океан!

Багато слів та радості багато.

Вся Україна висохне від сліз,

Велике та безкрає буде свято.


Та не для всіх ця радість...ти повір!

Поля із прапорів... пів України.

І стогін безутішних матерів

Неначе грім до Бога в небо лине.


Цим матерям вже спокою нема,

Вони голубки рано посивіли.

Коли сини... їх рідні соколи,

Назавжди в синє небо полетіли.


Криницька Алла 26.09.24.



понеділок, 9 вересня 2024 р.

 З  2 по 8 вересня бібліотека-філія долучилась до Національного тижня читання нонфіку, організованого Українським інститутом книги.

Ми невипадково обрали саме таку дату, адже вона корелює з Днем знань, а весь тиждень збігається з першим тижнем навчання. Знати більше, дізнаватися нове, ділитися новими знаннями з іншими, перевідкривати своє, занурюватися в світ науки, історії, літератури чи мистецтва можна завдяки нонфікш-літературі.

Гасло тижня нонфіку — «З історії незакінченої війни». Це слова Юрія Шевельова, видатного мовознавця, літературного критика, автора блискучих мемуарів про українське ХХ століття. Ми обрали саме їх задля того, щоб сфокусуватися цього тижня на книгах саме історичної тематики, ба більше — на нових виданнях, що з’являються на полицях українських книгарень та бібліотек, попри війну, що триває, що не закінчилась. Разом із фокусом на історії, під час тижня нонфіку ми намагались охопити різні теми й напрямки нонфікшн літератури. 

У візуальному оформленні тижня використали орнаменти ще одного видатного українця, який зробив свій внесок і в науку, і у мистецтво, — Василя Кричевського. 

В бібліотеці оформлено книжкову виставку «Український нонфік «З історії незакінченої війни»,  проводились рекомендаційні бесіди, обговорення нонфікшн книги.


#тижденьЧитання2024 #читайНонфік, #бінгоНонфік