понеділок, 9 вересня 2024 р.

 З  2 по 8 вересня бібліотека-філія долучилась до Національного тижня читання нонфіку, організованого Українським інститутом книги.

Ми невипадково обрали саме таку дату, адже вона корелює з Днем знань, а весь тиждень збігається з першим тижнем навчання. Знати більше, дізнаватися нове, ділитися новими знаннями з іншими, перевідкривати своє, занурюватися в світ науки, історії, літератури чи мистецтва можна завдяки нонфікш-літературі.

Гасло тижня нонфіку — «З історії незакінченої війни». Це слова Юрія Шевельова, видатного мовознавця, літературного критика, автора блискучих мемуарів про українське ХХ століття. Ми обрали саме їх задля того, щоб сфокусуватися цього тижня на книгах саме історичної тематики, ба більше — на нових виданнях, що з’являються на полицях українських книгарень та бібліотек, попри війну, що триває, що не закінчилась. Разом із фокусом на історії, під час тижня нонфіку ми намагались охопити різні теми й напрямки нонфікшн літератури. 

У візуальному оформленні тижня використали орнаменти ще одного видатного українця, який зробив свій внесок і в науку, і у мистецтво, — Василя Кричевського. 

В бібліотеці оформлено книжкову виставку «Український нонфік «З історії незакінченої війни»,  проводились рекомендаційні бесіди, обговорення нонфікшн книги.


#тижденьЧитання2024 #читайНонфік, #бінгоНонфік

Немає коментарів:

Дописати коментар