понеділок, 17 вересня 2012 р.

                                       Смайлику 30 років!


Нікому не потрібно пояснювати, що таке - смайлик! Він настільки міцно й органічно живе в нашій переписці, не тільки в особистому, але часто і в діловій. А ось виявляється, що і у смайлика є день народження, а в цьому році він відзначає "дорослу" круглу дату!

19 вересня 1982 професор Університету Карнегі-Меллона Скотт Фалман (Scott E. Fahlman) вперше запропонував використовувати три символи, що йдуть підряд - двокрапка, дефіс і заслони дужку, для позначення «усміхненого обличчя» в тексті, який набирається на комп'ютері. Це було серйозним поповненням електронного лексикону.

Смайлик додає те, чого не вистачає в дружній листуванні - емоції, міміку, інтонацію. У діловому листуванні смайлик може зняти напругу і недовіру партнера. Загалом, смайли допомагають краще зрозуміти співрозмовника, вловити його настрій, врешті-решт, вони просто забавні і викликають позитивні емоції.

А ось як досі соціальна мережа Вконтакте обходиться без смайликів - зовсім незбагненно! Може бути розробники готують сюрприз своїм користувачам, і 19-го вересня, увійшовши в свій аккаунт Вконтакте ми побачимо веселі мордочки?






Немає коментарів:

Дописати коментар