вівторок, 19 травня 2015 р.

До 70-річчя Перемоги над фашизмом у Другій світовій війні




   До70-ї річниці Великої Перемоги в бібліотеці-філії №8 організовано книжкову виставку-експозицію «День пам’яті, День Перемоги» та історико-краєзнавчий екскурс «Вони не віддали рідну землю ворогу…» (для учнів старших класів школи-інтернату №1).


   Усе далі й далі відходять грізні роки Великої Вітчизняної війни, але кожного року          9 травня ми відзначаємо День Перемоги, і ніколи не згасне пам'ять про всіх тих, хто віддавав своє життя для нашого щастя.

Благословляла мати сина,
А синові - сімнадцять літ...
Іти на бій за Батьківщину -
Був материнський заповіт.
Сховала сльзи на прощання,
Щоб не пекли його вони...
І син пішов... Лишив чекання,
Лишив свої хлопчачі сни.

   Лунала зворушлива музика, створюючи урочистість моменту.

   Ведуча заходу ? Харламова Тетяна Миколаївна, розповіла про перші дні і місяці війни, героїчний опір фашистській навалі з боку радянського народу, міцність духу, численні втрати заради великої Перемоги.  Нагадала присутнім і запропонувала вшанувати хвилиною мовчання тих, хто віддав своє життя, захищаючи рідну землю, хто був знищений у страшних "фабриках смерті".


   Слухачі дізнались про тяжкі часи окупації, запеклі бої за визволення рідного краю, вшанували пам'ять Героїв Радянського Союзу, які проживали на території Світловодська: Пантелеймона Опанасовича Гнучого, Андрія Калиновича Цимбала, Леоніда Наумовича Туйгунова та Миколи Івановича Євсєєва, здійснили віртуальну подорож по місцях бойової слави і пам’ятках Великої Вітчизняної війни.

   За рідну землю, за щастя жити від імені всього зібрання велика шана і подяка ветеранам.




Немає коментарів:

Дописати коментар