понеділок, 25 січня 2016 р.

Народознавча година «Таємниці різдвяного вечора»( Ворожіння онлайн)

    

 Ось і прийшов один з найважливіших свят у християнському календарі – Різдво, а разом з ним настали і веселі святки (з 8 по 19 січня). Веселі зимові свята відмічають і дорослі, і діти. Вони супроводжуються пустощами, розвагами, жартами, піснями. У ці дні загадують бажання, замовляють подарунки, гадають на майбутнє.
    Наші предки з особливим трепетом ставилися до святок, адже різдвяні ворожіння самі точні і правдиві, це одна з найулюбленіших дівочих і навіть парубкових розваг за всіх часів. В   бібліотеці філії шостого січня відбулася народознавча година «Таємниці різдвяного ворожіння». Розпочалися посиденьки із розповіді про традиції різдвяних ворожінь, як раніше пра-пра-прабабусі вгадували свою долю, передрікали своє майбутнє.
   У наш час більшість ворожінь втратили своє магічне значення, до них ставляться як до свого роду веселої традиційної розваги, але свідомо чи несвідомо кожен прагне хоч одним оком зазирнути в майбутнє, і якщо результати віщують удачу, ми потай сподіваємося на те, що воно справдиться. Учасники посиденьок, дівчата та хлопці, з задоволенням взяли участь у веселій розвазі ворожіння. Вони весело і з жартами дізнавалися про те, що кожного з них чекає у новому році, про майбутнє своїх родин, чи здійсняться їх бажання і, звичайно ж, про перше кохання.
    Новорічні свята і дітям і дорослим піднімають настрій, дарують надію на зміни на краще.
    Вітаємо всіх жителів Світловодська з Новим роком та Різдвом Христовим! В будь-якому віці потрібно вірити в чари і тоді навіть найнеймовірніші бажання обов'язково збудуться.

Немає коментарів:

Дописати коментар