понеділок, 19 лютого 2018 р.



Вона, як зоря пурпурова,
Що сяє з небесних висот,
І там, де звучить рідна мова,
Живе український народ.
      Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхнім духовним надбанням. Саме вона – наша мова  втілює в собі український характер, історичну пам’ять, душевну міць, звичаї і традиції, багатющий досвід поколінь, ніжну красу і силу душі людської. А для того, щоб ми знали, вивчали і не забували своєї рідної мови, щоб підвищували її значимість для майбутнього.
     Бібілотека – філія №8 Світловодської ЦМБС приєдналась до обласного марафону «Звучи, рідна мово!», основною метою якого є   сприяння вільному розвитку української мови, формуванню національного менталітету підростаючого покоління; прищеплення і розвиток почуття патріотизму та національної гордості. В рамках цього марафону підготовлено і проведено низку заходів: народознавче лото  «У задзеркаллі приказок та прислів’їв»,   
презентація книжкової виставки  «В Україні проживаєш, а чи мову її знаєш?»(5 – 6 кл),
 огляд  книжкової полички «Письменники - земляки»( 7 – 9 кл). Для дошкільнят, бібліотекарі книгозбірні провели поетично-пізнавальне свято «Мова моя – калинова!».
 
     Свято розпочала  відео презентація «Рідна мова – коріння нації», яку підготувала Олена Дзигар. Вихованці садочку почули легенду про українську мову, вірші та пісні. Щирі слова любові і вдячності до рідної мови лунали з дитячих вуст. Бібліотекар філіалу №8 для дітей Тетяна Харламова   провела конкурсно-розважальну програму «Країна мовних цікавинок». Активним учасникам  свята бібліотекарі подарували заохочувальні призи.

     21 лютого, у  Міжнародний  день рідної мови, в бібліотеці пройде флешмоб «Розмовляємо  українською».  Любіть, поважайте та вдосконалюйте рідну мову, адже мова, як і Україна, – у нашому серці, і починається з кожного з нас.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар