четвер, 23 травня 2019 р.

«Мов фенікс, з попелу воскресло слово…» (до 250-річчя від дня народження І.П. Котляревського)


 
Так Котляревський у щасливий час
Вкраїнським словом розпочав співати,
І спів той виглядав на жарт не раз.
Та був у нім завдаток сил багатий,
І огник, ним засвічений, не згас,
А разгорівсь, щоб всіх нас огрівати...
Іван Франко






20 – 24 травня 2019 року бібліотека-філія №8 долучилась до обласної акції «Мов фенікс, з попелу воскресло слово…»  (до 250-річчя від дня народження І.П. Котляревського). Відвідувачі знайомилися з матеріалами книжкової виставки-портрету «Основоположник української літературної мови», мали змогу перегорнути сторінки улюблених творів.


"Благословенна полтавська земля дала світу безліч талановитих людей знаних і шанованих. Тут народився і великий син українського народу, національний художник слова, батько нової української літератури – Іван Петрович Котляревський…" Такими словами розпочався захід, літературна  година для учнів 5-7 класів "Котляревський у щасливий час вкраїнським словом розпочав співати…", під час якого відбулося перше знайомство учасників з письменником та його творами. Діти з цікавістю переглянули презентацію «Іван Петрович Котляревський» та мультфільм «Пригоди козака Енея».


  

23 травня в бібліотеці учні  9-11 класів та читачі старшого віку долучились до флешмобу «Читаємо «Енеїду», декламуючи улюблені уривку з твору видатного письменника.


            


 Творчість І. Котляревського увійшла дорогоцінним вкладом в українську літературу і стала живим джерелом духовного розвитку народу.

Будеш, батьку, панувати, 
Поки живуть люди; 
Поки сонце з неба сяє, 
Тебе не забудуть! 
Т. Г. Шевченко «На вічну пам'ять Котляревському»

















Немає коментарів:

Дописати коментар