четвер, 15 жовтня 2020 р.

 Сьогодні, 16 жовтня, день народження видатного ірландського філософа, естета, письменника та поета. Оскар Уайльд - прожив недовге, але дуже насичене і яскраве життя. То ж до вашо уваги маловідомі і незвичайні факти з життя Оскара Уайльда.

📖 Майбутній письменник закінчив з відзнакою знаменитий університет Оксфорда.
📖Єдиний роман "Портрет Доріана Грея" був екранізований понад 25 разів!
📖Протягом усього життя він завжди перевдягався перед обідом, стверджуючи, що навіть на безлюдному острові він робив би те ж саме.
📖 Коли під час поїздки в США письменника запитали, які жінки красивіші, американки або європейки, він відповів, що дасть відповідь на це питання, тільки коли буде перебувати посеред Атлантичного океану, між двома цими континентами.
📖Наприкінці життя Оскар Уайльд змінив ім'я - помер він, як Себастьян Мельмот.
📖Коли Оскар Уайльд був в США, то йому зустрівся один любитель укладати парі. Його пропозиція була дуже оригінальною: "Перемога дістанеться тому, у кого вийде краще збрехати". Уайльд запропонував почати американцеві. Той почав з фрази "Одного разу американський джентльмен ...". Почувши це, письменник відразу погодився з перемогою опонента.
📖 Оскар Уайльд часом був дуже зарозумілий. Одного разу, повністю програвши в казино, він попросив у швейцара 20 франків. Той був дуже люб'язний і відразу ж простягнув йому купюру. У свою чергу зарозумілий ірландець відштовхнув його руку зі словами "Залиш собі, це твої чайові!".
📖Якось Оскар Уайльд зустрівся з немолодою актрисою після п'єси і почав хвалити її гру. Вона була дамою не скромною, але все ж заперечила: "Роль повинна була грати актриса молодша та красивіша!"... Почувши це, письменник з гумором заперечив їй: "У Вас відмінно вийшло довести протилежне!".
📖За результатами опитування, яке проводилося серед глядачів каналу ВВС, Оскар Уайльд визнаний самим дотепною людиною, коли-небудь жив в Англії

Немає коментарів:

Дописати коментар