суботу, 28 серпня 2021 р.

Як дати дитині все без грошей. Порада батькам

Батьківство прекрасне, але в той же час відповідальний період. У сучасному світі існує безліч джерел інформації, як любити своїх дітей, як їх виховувати, як розуміти. Для того щоб полегшити Ваш вибір ми підготували Вам декілька книг, які, на нашу думку, потрібно прочитати сучасним батькам. Вони допоможуть вам побудувати більш ніж хорошу базу і уявлення про виховання дітей.

Книга «Як дати дитині все без грошей і зв’язків» — це 7-тижневий тренінг, який поліпшить ваші стосунки з дитиною, навчить вас взаємодіяти, чути свою дитину і розуміти її. Вправи, наведені в кожному розділі, допоможуть закріпити навички усвідомленого батьківства та виведуть вас на новий рівень відносин в сім’ї та в суспільстві.

Батьки бажають своїй дитині тільки кращого: щоб вона стала успішною та реалізувалася в житті. Але чи думають вони, що найкраще саме для їх дитини? У той час як вони реалізують свою потребу в званні кращого батька, їхні діти «страждають» від батьківського виховання та заборон. Найбільш часте питання, з яким батьки приходять до психолога — це слухняність. І всі скарги можна звести до однієї: «Він мене не слухається!».

Батьки кажуть таким тоном, ніби дитина скоїла злочин і вони не знають що робити. І в 99% випадків проблема неслухняності вирішується через розмову психолога не з дитиною, а з батьками!

Іноді батьки настільки вживаються в роль вихователя, що навіть не замислюються над тим, які є позитивні якості у їх дітей. А саме розуміння позитивних якостей своєї дитини дає ресурс для успішних взаємин в сім’ї.

Книга «Як дати дитині все без грошей і зв’язків», що написав Дмитро Карпачов, український психолог, телеведучий і автор психологічних тренінгів для батьків, познайомить вас з психологією вашої дитини, навчить зрозумілій для всієї сім’ї мови спілкування з дитиною і дасть базові навички батьківства в цілому.

Тільки уявіть, що відчуває дитина, коли їй нічого не можна і незрозуміло, чому це так. Звичайно, вона буде обурено намагатися спробувати те, що їй забороняють робити. Адже у неї ще немає достатнього досвіду, щоб адекватно оцінювати ситуацію та розрізняти небезпеку. 
                                                 
                                                                          
 Всі батьки мріють про слухяних дітей. Це незамінна книга для будь-якого батька! Зовсім недавно ваш блакитноокий янголятко дивився на вас з обожнюванням, посміхався беззубим ротиком, і ось він уже не немовля, а особистість. Зі своїми бажаннями і небажання. Особистість, яка тільки вчиться розуміти себе, управляти своїми "хотіння". Тому поки що впевнена - все в цьому світі для нього. А значить, мама і тато повинні на місток встати, але будь-яку примху свого улюбленого карапуза виконати в ту ж мить. Дитина поки не замислюється, що у його батьків теж є бажання. Що його мамі і татові легше, коли їх малюк слухняний і адекватний. Так що, поки чадо не підросте, батькам потрібно самостійно подбати про свій сьогоднішній щастя. Своїми силами не виходить справитися з дитиною? Не страшно. Спеціально для вас психолог Найджел Латта написав  цю книгу  .

Французьким батькам вдається виростити щасливих, ввічливих і слухняних дітей, не жертвуючи при цьому своїм дорослим життям. Чому французи, на відміну від нас, не проводять частину ночі в спробах заколисати своїх малюків? Чому вони не втручаються, коли дорослі спілкуються, і не влаштовують істерик в магазинах іграшок? Чому спокійно поводяться в ресторанах, їдять дорослі страви і здатні без скандалу вислухати батьківське "ні"?
Француженки обожнюють своїх дітей, але не дозволяють їм погубити свою фігуру, кар'єру і соціальне життя. Навіть з грудними дітьми вони виглядають модно і сексуально. Як це їм вдається?
Американська журналістка Памела Друкерман, яка живе в Парижі з чоловіком-англійцем і трьома дітьми, досліджувала феномен французького виховання. У неї вийшла дуже особиста, жива, повна гумору і одночасно практична книга, яка розкриває секрети французів, чиї діти прекрасно сплять, добре їдять і не допікають своїх батьків.

Бажаєте здійснити звязок "батьки - діти"? Прочитайте ц книгу. Ця книга-бестселер вважається одним із найкращих посібників про виховання. Адель Фабер та Елейн Мазліш – автори популярних навчальних порадників, які здобули чимале визнання у батьків, вихователів та психологів. Вони пропонують нові методи спілкування з дітьми, дають практичні поради, перевірені як на власному досвіді, так і на досвіді вже багатьох тисяч сімей.

Усі ми бажаємо своїм дітям щастя. Ми хочемо бачити їх здоровими, успішними, радісними й заради цього з раннього дитинства опікуємося, турбуємося, вирішуємо всі питання. Іноді нам здається, що ми краще за них відчуваємо і знаємо змерзли вони чи потерпають від спеки, ситі чи ще голодні (й тому обов’язково мають доїсти останні дві–три ложки каші). А коли діти підростають, бабусі й дідусі замість них носять ранці до школи, які мама або ж тато старанно зібрали ввечері. А ще ми записуємо наших дітей до секцій і гуртків, які подобаються нам, а потім дивуємося, чому дитина не хоче їх відвідувати. Або чому не завжди виконує домашнє завдання і чому не переймається подальшим навчанням і плануванням свого майбутнього. І взагалі: чому така не самостійна? А навіщо? Для цього ж є батьки, які все придумають, вирішать, заладнають. І тоді ми замислюємося, що зробили не так, що пропустили, що прогледіли. А може просто перестаралися?

Анна Бикова, популярний дитячий і сімейний психолог, наводить приклади зі свого приватного життя і роботи щодо виховання дітей, ділиться спостереженнями і роздумами, запрошує разом поміркувати – чи варто завжди бути супер турботливими батьками, чи потрібно іноді «вмикати ліниву маму», яка залишає дитині простір для самостійного вирішення задач.

5 причин замовити цю книгу:

- Проста і цікава розповідь із дитячої психології;

- книга про те, як легко привчити дитину до самостійності;

- спроба інакше поглянути на методи виховання дитини;

- авторитетна авторка, яка не теоретизує, а розповідає про те, що випробувала зі своїми дітьми;

- книга наповнена кумедними малюнками в скрайбінг-манері.

 Ідеальних батьків не буває, але яким батьками не хочеться стати для своєї дитини найкращими?

                                       

"Супербатьки" - повний посібник з виховання, побудований на дотриманні 75 досить простих, однак по-справжньому ефективних правил.

У ньому ви знайдете безліч корисних практичних порад стосовно розв'язання проблем, з якими батькам доводиться стикатися мало не щодня. Йдеться, зокрема, про аналіз можливих сценаріїв поведінки, приклади розподілу обов'язків в родині, принцип визначення основних пріоритетів. Досить докладно розповідається про такі ключові у справі виховання дітей техніки, як переосмислення, емпатія, повторення, справедливе попередження, припинення дії, винагорода, тренування емоцій. Загалом мета цього видання - допомогти вам створити сімейне життя своєї мрії. Для сучасних батьків, які постійно прагнуть до самовдосконалення.

 Приходьте  до бібліотеки! Звертайтеся до найкращих радників – книжок! Ми впевнені, що Ви та ваші діти знайдете  порозуміння!

Немає коментарів:

Дописати коментар