четвер, 4 листопада 2021 р.

День інформації "Лунай, величне наше слово"


День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада.
Традиційно, в День української писемності та мови відзначають найкращих популяризаторів українського слова, заохочують видавництва, які випускають літературу українською мовою, пишуть всеукраїнський радіо диктант національної єдності, проводять тематичні конкурси, різноманітні заходи тощо.
Бібліотека - філія №8 не залишається осторонь святкування Дня української писемності та мови. З нагоди свята, у бібліотеці 7 листопада пройде День інформації "Лунай, величне наше слово" мета якого - привернути увагу молоді до проблеми читання, змінити психологічне ставлення молоді до книги, до краси та мелодійності рідної мови, , яка єднає націю і створює її індивідуальне обличчя.
Протягом дня в бібліотеці пройдуть різноманітні заходи, присвячені Дню української писемності та мови.
Їх мета: розширювати знання молоді про красу і багатство рідної мови, пробуджувати почуття національної гідності, виховувати любов та бажання спілкуватися українською мовою.
Напередодні свята в читальній залі бібліотеки буде оформлено ряд книжкових виставок-інсталяцій: «Зоряний дощ у Світловодську», «Бібліографічний калейдоскоп», «О рідна мово! Ти – голос поколінь, землі віків…», «Читаймо зі смаком», «Осінній карнавал нових книг» та ін.
Відвідувачі зможуть взяти участь в інтелектуальній грі «Мова моя українська, батьківська, материнська» та у квесті «До мови доторкнімось серцем» під час цих заходів учасники розширять свої знання і дізнаються цікаві відомості про рідну мову.
Протягом дня відбуватимуться екскурсії, де присутні ознайомляться з новинками літератури, яка надійшла до книгозбірні протягом року.

Немає коментарів:

Дописати коментар