понеділок, 8 серпня 2022 р.

 4 квітня 2021 року Кабінет міністрів України затвердив Національну стратегію із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року. Її головна мета – створення безперешкодного середовища для всіх груп населення, забезпечення рівних можливостей кожній людині реалізовувати свої права, отримувати послуги на рівні з іншими шляхом інтегрування фізичної, інформаційної, цифрової, соціальної та громадянської, економічної та освітньої безбар’єрності до всіх сфер державної політики.

    Бібліотека - філія №8   долучились до проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо безбар’єрності серед користувачів для популяризації у суспільстві культури безбар’єрності як філософії гідності та прийняття населенням.

    Адже, на жаль, українці мало обізнані про культуру безбар’єрності та недостатньо чутливі до проблем маломобільних груп.  Життя без перешкод та упереджень має стати нормою для кожного. Бо відсутність безбар’єрного середовища не лише створює проблеми для мільйонів громадян, але і призводить до загального погіршення добробуту кожної людини.
     Метою інформаційної кампанії є підвищення поінформованості  громадян України та збільшення їх активності у реалізації своїх прав та форм суспільного життя.

 Виставка «Україна без бар’єрів», яка розгорнута у філії, допоможе вам в цьому.

Немає коментарів:

Дописати коментар