неділю, 11 вересня 2022 р.

Слухачі "Школи початківців" на  сьогоднішньому занятті знайомились з  серіалом "Держава без бар'єрів". 


Держава без бар’єрів – це освітній серіал та те, до чого ми всі так прагнемо. Рівність та повага мають бути основою роботи державного апарату. Держава мусить бути зручним сервісом для всіх без винятків.

                                  

Серія 1. Безбар’єрне спілкування та взаємодія
Серія 2. Безбар’єрність в Україні та світі
Серія 3. Концептуальні засади безбар’єрності
Серія 4. Інклюзивний підхід під час ухвалення рішень
Серія 5. Безбар’єрність на робочому місці
Серія 6. Культура безбар’єрності

Серіал складається з 6 серій, тривалістю 6-10 хвилин.

Поставивши за мету розбудову безбар’єрного суспільства, держава має починати перебудову з внутрішніх процедур та підходів. Ключова роль у формуванні нової суспільної норми належить публічним службовцям. Фахівці публічної служби не лише готують та реалізують державні й муніципальні рішення. Від їхніх знань у царині безбар’єрності залежить, щоби всі без винятку громадяни відчували повагу, людяність, бажання допомогти. І, навпаки, відсутність дискримінаційного та упередженого ставлення, коли будь-хто звертається до держави, щоб розв'язувати власні питання. Не менш важливим є формування безбар’єрного середовища й інклюзії в колективах та на робочих місцях у публічній службі. 
 
Курс Мінцифри створено в межах ініціативи першої леді Олена Зеленська «Без бар’єрів» в партнерстві Радниця - Уповноважена Президента України з питань безбар'єрності, ГО Безбар'єрність), НАДС, представниками громадянського суспільства та експертами за підтримки проєкту UNDP Ukraine / ПРООН в Україні «Права людини для України», що фінансується Міністерством закордонних справ Данії Embassy of Denmark in Ukraine.

Немає коментарів:

Дописати коментар