четвер, 2 квітня 2020 р.

Чим зайнятись з дітьми на карантині

Інтерактивні книжки
Українська художниця та ілюстратора Катерина Сад порадила    інтерактивні книжки, де   є способи оживити книжку та зацікавити маленького читача.
Інтерактивні книжки – це відповідь дорослих дітям, які все більше стають диджиталізованими. Такі книжки допомагають дітям швидше полюбити процес читання та зробити його ще цікавішим.    
Так, до серії книг "Пригода близнюків Трітопів" з Хеппі Міл можна завантажити безкоштовний додаток Happy Studio в Apple Store або Google Play. Відкриваючи книжку в додатку, дитина може її читати разом з батьками, відслідковуваючи за текстом пальцем. При цьому при читанні книжка оживає, відкриваючи дітям цікаві веселі анімації.
Happy Studio
У книжці "Врятуй тварин" Джорджа Патріка через прозорі сторінки можна подивитись, як тварина виглядає у неволі, я як – в домашніх умовах. Детальний відеоогляд можна переглянути тут. До того ж, книжка без слів, а відтак, можна обговорити її з дитиною та вигадати власний сюжет.
Ще одна інтерактивна книжка – це "Що ховається у лісі?" Айни Бестард.  Якщо просто подивитись на ілюстрації в книжці, то можна побачити тільки обриси дерев, намальованих різними кольорами, і більше нічого.
Але у книжці є три кольорові скельця. Якщо подивитись крізь зелене скло, – все виглядає звичайним і спокійним. Через синє – ліс оживає, можна побачити усіх його мешканців.
"А  завдяки червоному  скельцю  читач відкриє для себе ще багато секретів, які приховує ліс", – обіцяє Видавництво Старого Лева. 
Є також книжки "Що ховається у морі?" та "Що ховається у тілі?", які треба читати за таким самим принципом.
А от "Алісу в країні див" можна читати за допомогою доповненої реальності. Треба просто завантажити додаток "Wonderland" та навести камеру на картинку в книжці.
"Алісу в країні див" можна читати за допомогою доповненої реальност
Завантаживши додаток до книжки "Снігова Королева" від "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", можна подивитись, як іде сніг на сторінках або роздмухати камін, а також побачити себе у дзеркалі злого троля та відшукати загублені на сторінках предмети.
Також є тримовний (українсько-англійсько-російський) додаток "Завітай у гості" розроблений за мотивами "Книжки-з’їжки" Ольги Черепанової та Каті Галицької.
За сюжетом мама вчить доньку готувати бутерброд, яєшню, кашу, торт, розсаджувати гостей, давати раду з холодильником і газовою плитою. Корисні навички закріплюються у процесі гри.
"Антоніми. Мовні монстри" від компанії Smart Adventure – інтерактивна версія-гра однойменної друкованої книжки творчої майстерні "Аґрафка" Видавництва Старого Лева. Тут можна і вивчити антоніми, і натренувати пам'ять, і навчити дитину розрізняти емоції.
"Антоніми. Мовні монстри" – інтерактивна версія-гра однойменної друкованої книжки
До того ж, інтерактивність з’являється, коли користувач "сканує" камерою сторінки книжки "Гарбузовий рік" Катерини Бабкіної та Юлії Пилипчатіної. Тоді ілюстрації починають рухатися й звучати – активується "доповнена реальність".
Автор: Марія Марковська  https://life.pravda.com.ua/projects/reading/2019/09/16/238093/

Немає коментарів:

Дописати коментар