четвер, 2 квітня 2020 р.

Міжнародний день дитячої книги.

   2 квітня весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги. Свято відзначається з 1958 року, а його дата збігається з днем народження письменника Ганса Крістіана Андерсена.
    Ханс Крістіан Андерсен (також поширене написання Ганс Християн Андерсен) народився 2 квітня 1805 року в родині шевця і прачки в невеликому містечку Оденсе, Данія. З юних років він наділений багатою уявою і прагне поділитися своїми ідеями з оточуючими.«А де ж краще історії, ніж та, яку створює саме життя ?» Весь світ оживає у творах казкаря - миска, ложка, виделка і вуличний ліхтар розповідають свою історію і повчають юного читача. «А де ж краще історії, ніж та, яку створює саме життя», - каже Андерсен, демонструючи, наскільки правдиві його казки.
    Перу Ханса Крістіана Андерсена належать відомі казки «Гидке каченя», «Нове вбрання короля», «Дюймовочка», «Стійкий олов'яний солдатик», «Принцеса на горошині», «Снігова королева» та багато інших. У всіх творах автор розповідає історію через унікальних персонажів зі своїми власними силами і слабкостями.
Історія появи свята
    У 1956 році ЮНЕСКО заснувала Міжнародну золоту медаль Андерсена, також відому як Малої Нобелівською премією. Кожні два роки ця нагорода вручається кращому дитячому письменнику і ілюстратор дитячої книги. У різні роки цю нагороду отримували Астрід Ліндгрен, Сельма Лагерлеф, Туве Янссон, Луїс Керролл, Ігор Олейников і багато інших письменників і художники.


    Дуже важливо прищеплювати дітям любов до читання. Якщо у вас є дитина, дайте йому книгу і зробіть все для того, щоб твір захопило його з головою. Саме література допомагає розвитку грамотності, мислення, уяви і навичок соціалізації
.

Немає коментарів:

Дописати коментар