неділю, 21 березня 2021 р.

Всесвітній день поезії

          



     Березень багатий на визначні події для книголюбів і всіх, хто щодня опановує мистецтво слова.

  Нещодавно, 3 березня відсвяткували День письменника, а сьогодні ми вшанували її величність Поезію. Сьогодні, 21 березня,  все людство  святкує Всесвітній день поезії.   

 Складно уявити більш доречним  для цього  іншу пору року. Ну бо коли, як не навесні, в день весняного рівнодення, символічного оновлення природи і творчого злету людського духу, відзначати День поезії – свято словесної чуттєвості й довершеного вміння кількома словами висловити невисловлюване. Поетичне слово містить у собі якусь незриму, непомітну і водночас велику силу.  

   Ось вірш найвідомішої української поетесі сучасності  Ліни Костенко :

Страшні слова, коли вони мовчать,

коли вони зненацька причаїлись,

коли не знаєш, з чого їх почать,

бо всі слова були уже чиїмись.

Хтось ними плакав, мучивсь, болів,

із них почав і ними ж і завершив.

Людей мільярди і мільярди слів,

а ти їх маєш вимовити вперше!

Все повторялось: і краса, й потворність.

Усе було: асфальти й спориші.

Поезія — це завжди неповторність,

якийсь безсмертний дотик до душі

  Поезія – це музика душі. Вона входить в наше життя з дитинства і залишається з нами до кінця. Кожний знаходить в ній щось своє, близьке і зрозуміле. Завдання поезії — розтривожити душу, примусити людину відгукнутися. Це нематеріальний, але цілком відчутний дотик. Поезія може віднайти сховані у кожному з нас глибини.

    Організатором свята, яке пройшло сьогодні в бібліотеці, було   Світловодське літературне об’єднання «Літо», яку очолює прекрасна жінка, поет і прозаїк Лідія Анріївна Лаврик. Вона привітала присутніх  з цією подією.

 Лунали вірші написані як членами літературного об'єднання, так і поетів, які тільки почали писати вірші.  Нагадаємо, що захід проходив на платформі Zoom.

     







 

Немає коментарів:

Дописати коментар