середу, 6 липня 2022 р.

 

вензель

ПРИГОДНИЦЬКІ КНИГИ ДЛЯ ПІДЛІТКІВ

вензель
Карлос Сафон, «Володар туману»

1. КАРЛОС САФОН, «ВОЛОДАР ТУМАНУ»


Якби Стівен Кінг писав для дітей, він міг би написати цей роман. Погляньте самі: загадкове містечко з химерними вулицями, старими будинками, зловісними статуями та годинниками, що йдуть не в ту сторону. Затонулі кораблі, що піднімаються на поверхню під час бурі.

Моторошні історії про Володаря Туману, який повернувся в це місто, аби зібрати борги… Страшно? А 13-річному герою книги доведеться розплутувати цю історію і, можливо, навіть зійтись у двобої з самим Володарем Туману.

разделяющий вензель
Лі Бардуго, «Дев’ятий Дім»

2. ЛІ БАРДУГО, «ДЕВ’ЯТИЙ ДІМ»

В цій історії розповідається про американсбку тінейджерку Алекс, яка досить рано стала на стежку дорослішання. Проблеми в школі, втеча, сумнівні друзі, розслабон з травичкою та відсутність планів на майбутнє. Кожен підліток стикається зі спокусою пожити ось так. Питання тільки в тому, чи вдасться вчасно схаменутись.

Алекс раптово отримує шанс змінитись: за дивних обставин їй надходить пропозиція вступити до Єльського університету. Потрапивши в нові незвичайні умови, дівчина виявляє, що в її альма-матер все крутиться довкола окультизму і таємної організації під назвою "Дев'ятий дім". Алекс доведеться зіграти важливу роль у закулісних інтригах таємних товариств, балансуючи між світом живих та мертвих.

разделяющий вензель
Дорж Бату, «Франческа. Повелителька траєкторій»

3. ДОРЖ БАТУ, «ФРАНЧЕСКА. ПОВЕЛИТЕЛЬКА ТРАЄКТОРІЙ»

До яких тільки "топів" не входить книга Доржа Бату! Недолуга, смішна і просто РЖАЧНА дівчина з Сицилії Франческа - новий кумир тисяч українських читачів.

Кумедні історії, які постійно відбуваються з його запальною та інфантильною колегою, Дорж Бату почав записувати просто тому, що шкода було забувати такі смішні оказії. А згодом їх набралося стільки, що матеріалу б вистачило на книгу. Та ще й не одну - після шаленого успіху "Повелительки траєкторій" Бату написав продовження - "Франческа. Володарка офіцерського жетона". 

Читання обох книг справляє таке враження, ніби дивишся улюблений серіал, з якого не хочеться "виринати" у реальний світ. За сюжетом, жарти постійно супроводжуються описом того, як живеться науковцям та співробітникам аерокосмічної промисловості у Сполучених Штатах.разделяющий вензель

Сьюзан Хінтон, «Аутсайдери»

4. СЬЮЗАН ХІНТОН, «АУТСАЙДЕРИ»

Є романи дорослішання, а є романи виховання. Цей належить до другої категорії. Сьюзан Хінтон почала писати його ще в 15. Мабуть, саме тому персонажі вийшли такими живими, а їх конфлікти – жорсткими та безкомпромісними.

Формально, бій йде між західними та східними районам міста, а по суті – між двома світами. Дітьми простих бідних сімей та мажорами, про яких тоді казали «золота молодь».

Кожною стороною керує ненависть. Вона веде їх на вулиці і розпалює бійки. Вона навіює бажанням знищити ворога. Та що буде, коли це бажання здійсниться?


Анастасія Нікуліна, «Зграя»

5. АНАСТАСІЯ НІКУЛІНА, «ЗГРАЯ»

Буремний субкультурний роман, присвячений трейсерам. Львівські хлопці щодня підкорюють багатоповерхівки та долають власний страх, доводячи, що паркур – мистецтво для обраних. Вони ставлять завищені планки, аби перескочити їх було ще важче.

Вони – «Зграя». Вони сильні, коли разом. Вони здатні вирішити будь-яку проблему та виплутатись з будь-якої халепи. Навіть, якщо це – загадкова дівчина Таша. Хто вона така і що їй треба? І чи зможе «Зграя» подолати реальну небезпеку?
 


Немає коментарів:

Дописати коментар