четвер, 16 лютого 2023 р.

ТРЕНІНГ НА ТЕМУ: «СУЧАСНІ РИЗИКИ В ЖИТТІ ПІДЛІТКА»

 #UNICEF #Батьківський_клуб #Благодійний_фонд_Безпечне_майбутнє






16 лютого на базі ЦМБ бібліотекарі філії № 8 провели тренінг «Сучасні ризики в житті підлітка» для Батьківського клубу в рамках реалізації проєкту ЮНІСЕФ.
Організатори заходу мали на меті ознайомлення батьків з різними типами ризикованої поведінки дітей для спрямовування їх до таких моделей поведінки, що зменшують ризик та загрозу репродуктивному здоров’ю.
Досить цікавою є ентомологія слова «ризик», яке у будь-яких народів пов’язують з усвідомленням можливості небезпеки в різних сферах соціально-економічної діяльності та буття.
Часто діти схильні недооцінювати ступінь власного ризику, бо не мають достатньої інформації щодо ризикованої поведінки та її наслідків, вважаючи, що саме з ними – нічого лихого статися не може.
Але краще подумати про наслідки ризикованої поведінки заздалегідь і запобігти їм, бо будь-який ризик краще попередити або уникнути.
Саме цьому вчились присутні на тренінгу, виконуючи різні вправи на теми: «Що означає ризикувати?»; «Я люблю ризикувати, коли я…»; «Причини і наслідки»; «Що робити?»; «Корисні знання».
В процесі тренінгу учасники користувалися роздатковими матеріалами по темі, різноманітною довідковою та інформаційною літературою, що дала можливість досконало вивчати матеріал.
Тренінг стимулював батьків до прояву творчості та розкриття особистісного потенціалу.
Сподіваємось знання та навички, отримані на тренінгу, дадуть змогу батькам допомагати своїм дітям зберігати впевненість, спокій та приймати правильні рішення у складних ситуаціях, а ще - завжди довіряти батькам і їх підтримці.
Бажаємо всім учасникам ставати більш позитивними та конструктивними для своїх дітей.
Бережіть свій психічний стан та здоров’я!

Немає коментарів:

Дописати коментар