понеділок, 8 січня 2024 р.

                  Куток краєзнавчої літератури «Мій край – частина України»

Для кожного з нас Батьківщина починається з чогось маленького, 

ніби незначного і непримітного. 

В.Сухомлинський

 Для кожної людини Батьківщина – це край, де народилися її діди й прадіди, живуть і працюють її батьки, це те місце, де народжується і живе кожна людина. Для нас з вами найкращою і найріднішою завжди буде земля Кіровоградщини.В.О.Сухомлинський.

 Кожній людині обов’язково потрібно знати історію своєї малої Батьківщини. Варто знати про місце, де народився, адже ці знання потрібні не лише для себе, але й для того, щоб розповісти про них близьким та друзям.

 Полички куточка розкажуть про історію Олександрыйського райну  та міста Світловодськ. Виставка познайомить з видатними людьми міста, району та області, пам’ятниками історії та архітектури.

   Сподіваємося, що ця виставка зацікавить вас, змусить задуматися над   минулим та майбутнім свого рідного краю, спонукатиме до читання книг і пізнання нового, стане поштовхом до вивчення історії міста, краю, країни. Маємо надію, що матеріал, зібраний на виставці, надихатиме читачів більше дізнаватися про свою малу Батьківщину, про життя своїх близьких та друзів, про тих, хто віками звеличував наш красивий степовий край. Пам’ятайте, наш спільний дім – Кіровоградщина, мальовничий куточок України. Все, що нас оточує – історія, культура, природа - своєрідне й унікальне. Наш з вами обов’язок зберігати і не порушувати цю унікальність, вчити і творити, знати і розуміти свою історію. При цьому потрібно усвідомлювати, що краще розуміння історії рідного краю досягається тільки у нерозривному зв’язку з історією України в цілому. 

  Бажаємо усім вам бути справжніми патріотами своєї землі.

Немає коментарів:

Дописати коментар