неділю, 24 березня 2024 р.

 #тижденьпоезії2024

    Сьогодні, 24 березня, у бібліотеці пройшла зустріч  відомих світловодських поетів літературного об’єднання «Літо» з поетами початківцями та шанувальниками поетичного слова. Цим заходом завершено низку заходів, що пройшли в рамках Національного тижня поезії ( 16 – 24 березня), який ініціював Український інститут книги.  Ця зустріч    зібрала  справжній аншлаг.     


  
Початок зустрічі зі школярами міста, внутрішньо-переміщеними особами, учасниками літературного об’єднання «Літо», розпочався з презентації «21 березня – Всесвітній день поезії», яку підготували бібліотекарі філії.  


   Присутніх привітала керівник літературного об’єднання Лідія Андріївна Лаврик, яка розповіла про поетів та письменників, що були засновниками «Літа».


  Член бібліотечної ради, колишній зберігач фондов світловодського краєзнавчого музею, Тетяна Леонідівна Ткачук, поділилася цікавими фактами з життя письменників – земляків.   

  Найкращим подарунком для присутніх були вірші, які прозвучали в авторському виконанні членів літературного об’єднання так і
наших запрошених гостей. Своїми доробками поділилися: Валентина Григорівна Павленко, Валенитна Володимирівна Потецкул, Віталій Олександович Семенюк, Віктор Вікторович Сурженко, Алевтина  Скора , Наталія Єфанова .







 Свої твори представили  поети початківці : Хоменко Мирона(6 кл), Кравченко Ані (9 кл), Віннікової Катерини(6 кл), всі вони учні КЗ «Гімназії «Нове місто»»



  З їх вуст щиро і просто звучали ліричні рядки про Україну, рідні місця, мову, і звичайно ж про страшну, жорстоку і болючу війну.    
 

Світлана Миколаївна Тодорова, бібліотекар ліцею "Перспектива", ознайомила присутніх з творами початківців свого закладу.

    Всі твори виступаючих, об’єднувала одна тема – ДІМ. Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Дім для нас тепер про повертання і чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Дім – це світло, котре гріє, навіть, коли вас розділяють тисячі кілометрів. Дім – це чуття себе частиною чогось більшого, частиною родини. Дім – це Україна.

    Доповненням зустрічі стала книжкова виставка «Літературне об’єднання «Літо»», на якій представили книги, як   авторів засновників об’єднання так і сучасних митців.


   Після закінчення заходу ще довго тривала щира бесіда за слянкою чаю зі смаколиками.

    Колектив бібліотеки щиро дякує за допомогу в проведенні заходу Лідію Андріївну Лаврик  та від імені «Літо», запрошуємо всіх хто пише поезію та прозу і хоче стати членом дружнього, талановитого колективу «Літо», на їх засідання, які проходять кожну першу неділю місяця о 12.30.

Немає коментарів:

Дописати коментар