понеділок, 26 листопада 2012 р.

Інтелектуальне шоу "Суперкозак класу."

Мов чудовий самоцвіт.
Повний блиску і принади.
Горить згадка давніх літ —
Днів надії і розради.
Хто цю згадку збереже,
її в серці плекати буде, —
Скарб найбільший він знайде,
Який можуть мати люди.

    З кожним днем зростає інтерес багатьох людей до проблем нашої історії, витоків національної культури. Знаній свого родоводу, історичних та культурних надбань предків необхідні не лише для піднесення національної гідності, а й для використання кращих традицій у сучасному житті. «Історія України захоплює кожного своїми подіями і напівказковими героями, народ напрочуд оригінальний, земля прекрасна. 1 все це досі ніхто не представив перед очі освіченого люду, тоді як Україна давно мала своїх і композиторів, і малярів, і поетів», — писав Тарас Шевченко.
   Українці мають усі підстави пишатися тим, що їхня Батьківщина не раз переживала дні сили і слави, малі справді легендарних героїв, мужньо переносила найважчі випробування, коли гинули не сотні і тисячі, а мільйони її дочок і синів. І потім, як та казкова пташка Фенікс, відроджувалася, виростала з пожарищ і руїн, виховувала нові покоління закоханих у рідну землю лицарів правди і волі. Ми можемо втішатися і гордитися тим, що Україна ніколи не поневолювала інші народи, а лише захищала себе від ласих на чуже добро близьких і далеких сусідів. Був час, коли всю нашу землю загарбати й поділили між собою сусідні держави.       Нестерпно стало жити українському людові в неволі. І почав він утікати в пониззя Дніпра, за пороги, де були дикі степи. Втікачі називати себе козаками, тобто вільними людьми. На островах, що лежали посеред бистрої Дніпрової води, вони заснувати Запорозьку Січ.
Слава про волелюбних козаків-запорожців линула широким світом.
    21 листопада, в бібліотеці пройшло змагання між козаками  7 класу школи - інтернату №1, на здобуття звання «Суперкозак класу».Цей захід був приурочений  Дню свободи України, вшануванню пам'яті Івана Сірка, 340 річниці з дня народженння Пилипа Орлика,360 річчю Чортомлицької Запорізької Січі.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар