середу, 1 липня 2015 р.

Світловодщина – край неповторний

  


    Світловодщина – край неповторний своєю природною красою і щедрістю землі, історичним минулим і пам’ятками старовини, сучасними культурницькими закладами.

   Піраміда Хеопса, Храм Артеміди, Сади Семіраміди... Ми добре знаємо 7 чудес світу. Піраміда Хеопса, Храм Артеміди, Сади Семіраміди... Ми добре знаємо 7 чудес світу.  А за результатами загальнонаціонального проекту «Сім чудес України» відтепер нам відомі і українські дива. Це національний історико - культурний заповідник „ «Кам’янець», Києво-Печерська лавра, Національний дендрологічний парк „Софіївка”, Софія Київська, Херсонес Таврійський, Національний заповідник - острів „Хортиця”, Державний історико - архітектурний заповідник „ Хотинська фортеця”.

   Проте?  чудес багато поруч з нами, варто лише пильніше подивитися навколо.

   З усього розмаїття багатств нашого краю ми пропонуємо для знайомства сім з них: Кременчуцька ГЕС, Православний просвітницький центр при храмі Покрова Пресвятої Богородиці, Меморіал загиблим при форсуванні Дніпра «Вічний вогонь», міський Палац культури, Парк культури і відпочинку імені Шевченка, ландшафтний заказник місцевого значення «Гора Пивиха», ландшафтний заказник загальнодержавного значення «Білецьківські плавні».

   Саме цими місцями здійснили віртуальну мандрівку  діти – учні 3-4-х класів з літнього табору відпочинку зош №1  у віртуальній подорожі «Сім чудес Світловодська». Подорож була присвячена Дню міста і мала на меті поширити знання, привити любов до рідної землі. Діти дізналися про символи міста Світловодська, історичні витоки герба і прапора та їх сучасне, прослухали (багато хто вперше) Гімн міста.

   Свої знання про рідний край діти показали під час вікторини «Світловодщина – край неповторний» а потім малювали майбутнє міста на майданчику біля бібліотеки. Переможцями стали діти, хто за головне  визнав мир на рідній землі а також запропонували зробити притулок для тварин і побудувати аквапарк.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар