четвер, 3 листопада 2016 р.

Турбота молоді про екологію нашого краю



У рамках співпраці ПТНЗ №5 з міською бібліотекою-філією №8 для учнів групи СВ-7 "Слюсар з ремонту автомобіля. Водій автотранспортних засобів" провідний бібліотекар училища Тетяна Панченко разом з бібліотекарем І категорії Тетяною Харламовою провели виховну годину на тему "Екологія нашого краю".

На заході йшлося про стан навколишнього середовища та шляхи виходу з екологічної кризи, любов та бережливе ставлення до природи рідного краю, громадянську свідомість, екологічну культуру тощо.

Тетяна Панченко розповіла учням про найважливіші екологічні проблеми області: високий ступінь техногенного навантаження, радіаційний стан, проблеми загальнодержавного та місцевого значення, зокрема про будівництво сміттєпереробного комплексу твердих побутових відходів замість сміттєзвалища по дорозі до села Павлівка Світловодського району.

Тетяна Харламова ознайомила учнів з питаннями агропромислового комплексу, екології та охорони природних ресурсів. Студентам розповіли, що протягом останнього десятиліття безоглядно і безкарно винищуються сотні, а то й тисячі кілометрів лісосмуг. Це призводить до масового опустошення сільськогосподарських угідь. Гине в річках риба, потоки автомашин отруюють повітря. За прогнозами Інституту демографії та соціальних досліджень Національної академії наук, до 2050 року чисельність населення України може скоротитися до 35 мільйонів.

На сьогоднішній день ми не можемо уявити свого життя без використання продукції, яку випускають різні хімічні заводи, металургійні комбінати тощо (штучні волокна, порошки, миючі засоби, парфумерія тощо). Але всі ці засоби приносять величезну шкоду навколишньому середовищу, і сьогодні для вчених це питання залишається відкритим, вони шукають все нові шляхи вирішення проблеми. Висновок один: потрібно весь час добиватися, щоб масовий рух на захист природи ріс і поширювався з кожним днем, щоби ніхто не стояв осторонь, щоб ми всі брали участь в охороні рік, озер, лісів.

Під кінець виховної години учні групи СВ-7 внесли свої пропозиції щодо поліпшення умов навколишнього середовища нашого міста: збільшення кількості урн та контейнерів для сміття, проведення суботників, застосування штрафних санкцій для порушників санітарного стану.




Немає коментарів:

Дописати коментар