понеділок, 19 червня 2017 р.

Урядовий сайт для юних громадян

        Бібліотека - філія №8 Світловодської ЦМБС ось уже декілька років   працює і рекламує  „Урядовий сайт  для юних громадян", проводячи вікторині, конкурси, квести. Ось і сьогодні бібілогід познайоми учнів 4 - 5 класів з цим сайтом.

     Презентація цього сайту відбулася 27 вересня 2007 р. Далеко не всі розвинені країни мають владні Інтернет-проекти, спрямовані на молодіжну аудиторію. Лише такі держави як США, Німеччина, Росія мають власні сайти для юних громадян. Тепер дитячий урядовий портал має і Кабінет Міністрів України.
     На сторінках сайту діти та молодь зможуть отримати інформацію, щодо структури та історії державної влади, детальніше дізнатися про роботу Кабінету Міністрів та органів виконавчої влади в Україні, взяти участь у пізнавальних іграх, скласти пазли з областей України, розфарбувати світове дерево у традиційно українських кольорах.
     На „Урядовому сайті для юних громадян" зображено модель взаємодії всіх гілок влади в Україні. Особливу увагу приділено Конституції України як фундаменту життя усієї країни. Юні користувачі глобальної мережі зможуть ознайомитися з цікавими історичними фактами у рубриці „Історія державної влади" - починаючи з часів Антської держави (4 ст. н.е.) аж до сучасності.
       Рубрика „Моя Україна" містить „Карту України" та три сувої: „Про Україну", „Символіка" та „Етнографічна мапа". Ця рубрика розкриває життя кожного регіону України, його історію, владну структуру, територіальні межі, його традиції та культуру, дає уявлення про природні особливості регіону.
       У рубриці „Школа громадянської освіти" розкрито теми: „Що таке Конституція?", „Що таке повноваження?". Такі уроки формують громадянську свідомість, знайомлять дітей із засадами демократії. Сайт покликаний формувати у молоді активну громадянську позицію, спонукає дітей не бути байдужими до суспільно-важливих проблем країни. 
       Уряд планує розвивати цей проект, і, залучивши школи, бібліотеки, громадські організації, сподівається зробити його одним з найпопулярніших дитячих Інтернет-ресурсів у країні. До ознайомлення з дитячою Інтернет-державою запрошуються учні, їхні батьки та вчителі за адресою: http://children.kmu.gov.ua


Немає коментарів:

Дописати коментар