вівторок, 17 липня 2018 р.

Визначні місця Німеччини



До Року німецької мови в Україні та української мови в Німеччині

Бранденбурзькі ворота 


Бранденбурзькі ворота — архітектурна пам'ятка в Берліні. Автор проекту Карл Готтард Ланґганс. Будівництво тривало протягом трьох років, висота становить 20 метрів. Це перша споруда міста в стилі німецького класицизму. Створена вона за зразком Пропілей афінського Акрополя. Увінчує ворота шестиметрова бронзова квадрига , якою управляє богиня перемоги Вікторія. Брандербурзькі ворота мали на меті персоніфікувати міць пруської армії.


У 1806 р.Наполеон, завоювавши Берлін, наказав демонтувати квадригу і перевезти її до Парижу. Однак німці, після перемоги над франзузькими військами 1813 р., повернули статую на початкове місце.
В 1930-х роках крізь Бранденбурзькі ворота пролягав маршрут нацистських смолоскипних ходів.
Під час Другої Світової війни споруда була пошкоджена, а квадрига на ній повністю зруйнована. Відновлювали ворота аж до 1958 р. Протягом 28 років одразу за ними піднімалася Берлінська стіна, тому вихід до воріт для жителів як НДР, так і ФРН був закритий.


Після падіння стіни Бранденбурзькі ворота стали уособленням нового об'єднаного Берліну.

Шварцвальд
Шварцвальд — гірський масив у землі Баден-Вюртемберг на південному заході Німеччини.
Простягається з півночі на південь уздовж течії Рейну. Найвища точка — гора Фельдберг висотою 1493 м. Переважно покритий густим хвойним або буковим лісом, містить безліч живописних гірських озер. Часто зустрічаються мінеральні джерела, що зумовило наявність ряду курортів, таких як Баден-Баден або Баденвейлер.


У Шварцвальді бере початок друга за стоком річка Європи — Дунай.
Римляни, що володіли цією місцевістю до 4 століття, називали Шварцвальд Marciana Silva, що означало «прикордонний ліс». Межа тут проходила між римлянами і германським плем'ям маркоманів. Пізніше Шварцвальд завоювали свеви, предки сучасних швабів і алеманів. Археологічні розкопки свідчать про те, що в південному Шварцвальді з римських часів до пізнього Середньовіччя вівся інтенсивний видобуток срібла і свинцю. Після епідемії чуми в 1516 році і селянських повстань в 1525 році Шварцвальд значно збезлюдів. Новий підйом почався у 17 столітті, коли поновилися промисли і зросла кількість населення.


Шварцвальдський регіон відомий виробництвом годинників, перш за все настінних, проте ці годинники виробляються насамперед для експорту в такі країни, як Сполучені Штати Америки, Китай та Австралію. Годинники купують здебільшого як сувенір.

Замок Нойшванштайн


Замок Нойшванштайн стоїть на місці двох фортець, переднього і заднього Швангау. Будівництво було розпочате в 1869 році королем Людвігом II Баварським, відомим як Божевільний Людвіг. Король наказав на цьому місці шляхом вибуху скелі опустити плато приблизно на 8м і створити тим самим місце для спорудження «казкового палацу».



В інтер’єрах замку головну роль відіграють ілюстрації до опер Вагнера та старовинних німецьких легенд. Замок має добру збірку картин, що зображують сцени з різних опер Ріхарда Вагнера. Лебединий мотив — те, чим пронизана вся архітертура та художнє оформлення.

Найбільш вражаючими є тронний зал, де король хотів оспівати милість Бога, та зал Співаків – з 1933 року і по цей час у ньому проводяться концерти.

Трептов-парк 


Трептов-парк – знаменитий берлінський парк, розташований у східній частині міста на березі ріки Шпрее в районі Альт-Трептов.


Парк площею 88,2 га був закладений в 1876-1888 роках за проектом директора міських садів Йоганна Генріха Густава Майера. Раніше на цьому місці знаходилися «впорядковані насадження дерев у Трептові». Трептов-парк став народним парком, відкритим для жителів міста, що було нововведенням для того часу. У центрі парку знаходився великий луг у формі іподрому для занять іграми і спортом довжиною 250 м та шириною 100 м.



Немає коментарів:

Дописати коментар