вівторок, 25 вересня 2018 р.

22 вересня -День Партизанської Слави в Україні



Їх всіх, давно й недавно на війні полеглих

Згадаєм з вдячністю й сльозою на очах, та і не раз.

Так віддано і щиро захищати Батьківщину

Повинний кожний патріот і кожен з нас!

 

25 вересня з нагоди цієї дати для учнів 3-4 класів спеціалізованої школи-інтернату №1 працівниками нашої бібліотеки проведено годину історії «Багаття народного опору»

 Ще ніколи  ми не відзначали це свято в умовах неоголошеної війни, болю і втрат тривог за своїх рідних захисників і майбутнє загалом. Вперше за багато років ми відзначаємо День партизанської слави в час, коли, можливо зараз в ці хвилини  на Сході нашої держави гинуть  кращі сини України.   

І ми в цей день не можемо не згадати про  наших партизан часів Великої Вітчизняної війни – нашу славу, нашу гордість, перед якими вклонятимуться цілі століття


Партизани-це були нескорені, сильні духом люди найвищого ґатунку патріотизму,з чистою совістю, безстрашні, готові на самопожертву заради свободи Батьківщини.Завдяки їм окупована земля стала для фашистів караючою землею.

Кіровоградщина в роки війни теж стала партизанським краєм і по праву пишається партизанською славою.

 

   Багато тисяч наших земляків зі зброєю в руках воювали у 

партизанських з‘єднаннях Сидора Артемовича Ковпака ,Михайла Івановича Наумова, Степана Федоровича Маликова, Олексія Федоровича Федорова,Олександра Миколайовича Сабурова.

Дорогою ціною дісталася нам перемога.У роки війни в Україні загинув кожен шостий громадянин.

   Більше піввіку минуло, як відгримів останній бій 1941-1945 рр., а стукає, б’є він у свідомість, хвилює серця. Хто бачив смерть в обличчя, той знає справжню ціну життя і той завжди несе в собі відлуння війни.

 

                   І знов біля братської тихо стою,

                   І спогад приходить, мов тихе зітхання,

                   Пливе, наче вічність, здобута в бою,

                   Хвилина мовчання

 

Ми серцем і душею з тими, хто й ці дні боронить нашу свободу на сході України, пам‘ятаємо тих хто віддав і віддає  своє життя задля нашого щасливого майбутнього.

 

На закінчення заходу всі присутні  хвилиною мовчання вшанували  пам‘ять про них та всіх тих хто віддав життя за нашу рідну Україну.

 








Немає коментарів:

Дописати коментар