вівторок, 22 січня 2019 р.

      22 січня Україна щороку відзначає державне свято – День соборності України з нагоди проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.
      Урок навігація: «Соборна, вільна, кольорова», що пройшов сьогодні в бібліотеці, був проведений з метою виховання національної свідомості i людської гiдностi, відродження паростків духовності, формування рис громадянина української держави в наших користувачах.   
        День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. Соборність України - основа державності! 
         Під час уроку діти дізналися багато корисного та цікавого. Перш за все, що поняття “соборність” з'явилось у нашому науковому й політичному лексиконі порівняно недавно. Це загальна, органічна ознака будь-якої нації, – неодмінна умова її розвитку й процвітання. Вона означає, по-перше, об'єднання в одне державне ціле всіх земель, які заселяє конкретна нація на суцільній території. Це – один з найзаповітніших ідеалів багатьох народів світу. По-друге, соборність не обмежується лише ідеєю збирання етнічних земель у рамках національної держави, а передбачає також духовну консолідацію всього населення країни, єдність усіх її громадян, незалежно від їхньої національності. Нарешті, соборність невіддільна від досягнення реальної державності, забезпечення справжнього суверенітету і незалежності народу, побудови процвітаючої демократичної національної держави.
         Соборність – це символ. Символ боротьби за волю. Порозуміння між людьми. І часточка надії і віри у майбутнє.
         День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар