четвер, 21 лютого 2019 р.

"Майдан - це стан душі і поклик серця"




   Згідно Указу Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в нашій країні встановлено особливий пам’ятний день - День Героїв Небесної Сотні, який відзначається щорічно 20-го лютого.


     До річниці кривавих подій на Майдані до бібліотеки-філії №8 на годину памяті «Майдан – це стан душі і поклик серця» завітали Попічко О.В. – депутат Світловодської міської ради, учасник подій на Майдані,волонтер; Ткачук Т.Л. – зберігач фондів кра\знавчого музею.Вони разом з учнями відновили хронологію подій, що відбувалися на Майдані Незалежності в Києві у 2013-2014 роках, згадали поіменно всіх Героїв Небесної Сотні, спільно виконали Державний Гімн України, запалили свічку пам’яті та хвилиною мовчання вшанували полеглих.

    Затамувавши подих, школярі передивились електронну презентацію, лунали патріотичні вірші та пісні, відеосюжети, також була представлена документальна виставка «Нові часи народжують нових героїв».

    Коли ховали хлолців, що загинули у Ки\ві, за ними журились  всі українці, незалежно від того, де вони живуть. Про Костя Гавриловича Оверченка – поета-земляна, доля якого закинула до Латвіі розповіла Ткачук Т.Л. Він не був на Майдан, але там лунав крик його серця.


Наприкінці заходу діти прикрасили символічне  «дерево гідності» кольоровими стрічками.



Немає коментарів:

Дописати коментар