вівторок, 21 вересня 2021 р.

   Міжнародний день миру відзначають у всьому світі з 1981 року за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства та вогню.

    У резолюції від 7 вересня 2001 року Генеральна Асамблея ООН прийняла постанову, за якою з 2002 року святкування Міжнародного дня миру відбувається 21 вересня. Емблемою Міжнародного дня миру є білий голуб з оливковою гілкою.

     В Україні День миру встановлений Указом Президента від 05.02.2002 № 100/2002.

    Мир в Україні не є абстрактним бажанням, це усвідомлена мета. Найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, сьогодні відчула кожна українська родина. Унаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України з 14 квітня 2014 року загинуло 3 077 цивільних осіб, серед яких 148 дітей, а також понад 4100 українських військовослужбовців.

   За мирне існування, за право жити у власній, незалежній державі триває боротьба на Сході країни, застосовуються всі наявні важелі впливу на державу-агресора з метою повернення тимчасово окупованих територій до складу України.

   Найбільше щастя – це мир, коли люди живуть у спокої, земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози горя та втрат.

У цей день, присвячений ідеалам миру, Уповноважений закликає людство не тільки задуматись, але й зробити все можливе заради миру та спокою на Землі.


Немає коментарів:

Дописати коментар