четвер, 9 березня 2023 р.

Вивчаємо правила мінної безпеки

 



9 березня бібліотекарі взяли участь у проведені  заняття з елементами тренінгу «Мінна безпека» для членів Батьківського клубу на базі центральної міської бібліотеки.

Після початку широкомасштабного вторгнення питання безпеки вийшло на перший рівень. 

Війна змушує всіх адаптуватись та змінювати звичну поведінку, адже сьогодні 30% нашої держави забруднені мінами: це сотні тисяч різного вибухонебезпечного заліза.

Діти є особливою групою ризику, адже їхня цікавість чи неуважність можуть коштувати їм життя. Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні підтвердила, що міни та вибухонебезпечні предмети спричинили 75 жертв серед дітей у період з 24 лютого 2022 року до 15 лютого 2023 року.


Тому, саме зараз надзвичайно важливо навчити батьків та їхніх дітей правилам мінної безпеки, щоб зменшити їх ризики.


Головною метою проведення заходу стало – ознайомити присутніх з загрозою вибухонебезпечних предметів та роз’яснити правила поведінки, як залишатися в безпеці.


В процесі заняття учасники ознайомились з різними видами вибухонебезпечних предметів; дізнались, що їх детонація може статися навіть від найменшого зовнішнього впливу: спроби взяти в руки, пересунути або наблизитись. 


Присутні вивчили попереджувальні знаки,  правила дій, якщо  виявили міну та номера телефонів виклику всіх служб екстреної допомоги.


Крім того батьки взяли участь у виконанні практичних вправ та обговоренні важливих питань про ознаки вибухонебезпечних предметів; місця перебування, яких варто уникати.


Всі присутні на заході уважно ознайомились з правилами мінної безпеки, які сьогодні повинен знати кожен та донести їх до своїх дітей.


Адже мова йде про збереження здоров`я та життя!

Немає коментарів:

Дописати коментар