понеділок, 18 травня 2020 р.

Франція - країна - музей (До Міжнародного дня музеїв)

Офіційна назва: Французька Республіка
Столиця: Париж
Континент: Європа
Грошова одиниця: євро

Мова: французька
Площа: 543 965 км² (Німеччина: 357 111 км²)
Населення: 64,3 млн. (Німеччина: 81,7 млн.)
Національне свято: 14 липня, День взяття Бастилії

Франція – найбільша за територією країна Європейського Союзу. Вона знаходиться на Заході Європи. Протока Ла-Манш, Атлантичний океан, Середземне море, гори Піренеї та Альпи утворюють природні кордони країни. Вершина Монблан у Альпах сягає 4 807 м і є найвищою горою в Європі.

Серце Європейського Союзу
Після століть, сповнених війн між Німеччиною та Францією, обидві країни в середині минулого століття нарешті стали друзями. Кажуть, що ці дві країни серце Європейського Союзу. Економіка та політика Німеччини і Франції тісно пов’язані між собою. Франція – демократична президентська республіка.

Світова мова
Французькою мовою розмовляють не тільки у Франції, Бельгії та Швейцарії, а й у багатьох країнах Африки та Карибського басейну, колишніх французьких колоніях.

Дивовижний Париж
У Парижі знаходиться не тільки уряд Франції, а й багато відомих музеїв, будинків мод, архітектурних пам’яток, як-от Ейфелева вежа. Висота Ейфелевої вежі становить 300 метрів, вага – понад 10 тисяч тон, а якщо підніматися на її вершину пішки, то потрібно подолати 1666 сходинок. Інші відомі визначні місця Парижа: Тріумфальна арка, Єлисейські поля з дорогими крамницями та кав’ярнями, Лувр, Собор Паризької Богоматері тощо.

Сюди варто приїхати
Франція – улюблене місце проведення відпусток жителів багатьох країн світу. І не тільки завдяки розмаїттю мальовничих краєвидів. Туристам тут є з чого вибрати: поїздка на каное, піші мандрівки, поїздки верхи на конях, купання в Середземному морі, відпочинок на дикому узбережжі Атлантичного океану, велотури… Приїжджай і відкриває для себе Францію!

Смаколики
В усьому світі відома французька кухня. Французькі вина та сири вважаються найкращими в світі. Вони також дуже популярні в Німеччині. Ти знаєш, що таке "крепи"? Це тонюсінькі млинці, які у Франції подають до столу з цукром або варенням, або в пікантному варіанті з сиром, шинкою та помідорами. Один з французьких виробів можна знайти, навіть, у сусідній крамниці за рогом: це багет. Продовгуватий хліб найкраще смакує, коли він свіжий, немов щойно з печі.
https://muzei-mira.com/muzei_francii/page/2/ ☑ Лувр

https://bit.ly/2WciGBi

https://www.louvre.fr/en/media-en-ligne

Немає коментарів:

Дописати коментар