четвер, 1 квітня 2021 р.

Пташиний переполох. До Дня птахів



 До Вашої уваги підбірка книг про пернатих:

КНИЖКА ДЛЯ НАЙМЕНШИХ. ПТАХИ. Книга на картоні

Книжка призначена для найменших діток і містить високоякісні фотоілюстрації, які допоможуть дитині вивчити назви птахів та дізнатися, як вони виглядають. Для занять із дітьми у дитячому садочку та вдома.
🐦Наталі Торджман. ДИВОВИЖНІ ПТАХИ

Як упізнати птаха? Чому він співає? Яке насіння полюбляє щиглик? Хто з птахів визнаний майстер занурення? Як рибалочка зачаровує свою обраницю? Із яких матеріалів ластівка будує гніздо? Де краще повісити шпаківню? Яких пташенят годують і мамуся, і татусь? Вивідати всі пташині таємниці тобі допоможе ця книжка з яскравими реалістичними малюнками, які виконали професійний орнітолог і художник, і докладною оповіддю, що містить багато цікавої, ба навіть дивовижної інформації.
🐦Зоометрія. ДИВОВИЖНІ ПТАХИ

Принцип тут дуже простий: треба розфарбовувати малюнки за номерами. Кожна геометрична ділянка має власний номер, який відповідає тому чи іншому кольору в палітрі. Зафарбуйте ділянки потрібними кольорами і перетворіть головоломку з ліній та чисел на екзотичну пташку.
🐦Олег Зав'язкин. ВЕЛИКА КНИЖКА. ПТАХИ

Тваринний світ нашої планети надзвичайно різноманітний. Його представники дивують і радують нас. У цій книжці популярно розповідається про птахів, їх зовнішній вигляд, особливості поведінки. Яскраві фотоілюстрації допоможуть дітям краще узнати різних пернатих. Адресовано допитливим хлопчикам та дівчаткам, їхнім дбайливим батькам.

🐦ПТАШИНІ СКОРОМОВКИ
Книжечка скоромовок допоможе наймолодшим читачам у вимові складних слів і буквосполучень. А, крім цього, діти навчаться розрізняти різних пташок, яких з ноткою гумору зобразила художниця Марися Рудська.
🐦Оксана Лущевська. ПАВА З ПАВЕНЯТАМИ
«Пава з павенятами» Оксани Лущевської – це вірш-гра. Разом з батьками дітки не тільки прочитають про сімейку пав, але й, бавлячись, вчитимуться відрізняти, де права і де ліва рука. Водночас книжечка допоможе розвинути уяву: це ж так цікаво, коли долонька може бути або хвостиком пави, або схиленим деревом айви або навіть справжньою зливою!
🐦Оксана Лущевська. АВІА, ПТАШИНИЙ ДИСПЕТЧЕР
Історія голуба Авіа розповідає маленьким читачам, що досягти успіху можна і тоді, коли це здається неможливим, а знайти собі сродну працю – це цілком досяжне щастя. Голуб Авіа не може літати, тому цілими днями спостерігає в аеропорту «Бориспіль» за злетами і посадками літаків. Зрештою, йому приходить думка, що літакам безпеку забезпечує диспетчерська вежа і її працівники, а в птахів немає такої координаційної точки. Так Авіа стає пташиним диспетчером. І все це на фоні динамічних пригод, де є місце і негативному герою – круку Шаху, і канарці-журналістці, яка підштовхує невпевненого в собі Авіа до втілення мрії…
🐦
Крістіан і Фабіан Джереміси. ПАМПУШОК І ОГІРОЧОК. ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ БАБУСІ
Найперше – це книга для розглядання. Тексту в ній зовсім небагато, сюжет простий – допитливий пінгвін Пампушок допомагає бабусі шукати ті чи інші речі для її святкового костюму веселки – сумочку, намисто, панчохи, шалик тощо. Це книга не на один вечір, і навіть не на десять. Знайшовши за першим разом всі необхідні бабусині речі, далі можна сміливо експериментувати. Батьки можуть загадувати дитині знайти на кожному розвороті якусь річ чи котрогось з пінгвінів – і це вже буде цілим завданням.

🐦МОЯ МАЛЕНЬКА ЕНЦИКЛОПЕДІЯ. ПТАХИ
Ваш малюк запитує, де спить ластівка і чим харчується горобчик? Тоді саме час дарувати йому цю маленьку енциклопедію, яка познайомить дошкільник з птахами у всьому різноманітті їх видів. Провідниками у світ знань тут виступають Вінні і Тигрик. «Просто тигричайно!» - радісно вигукує Тигрик після того, як дізнається якісь нові цікаві факти про навколишній світ. А їх у книзі дуже багато. Інформація добре впорядкована і структурована таким чином, щоб малюк сприймав її легко і з задоволенням. У книзі яскраві ілюстрації. Енциклопедія розрахована на дошкільнят і дітей молодшого шкільного віку.
🐦Олександра Цеханська, Дмитро Стрєлков. ЖИВИЙ СВІТ УКРАЇНИ
Багата та різноманітна природа України. Рослини надають кожному з її ландшафтів неповторної своєрідності. Її мальовничі гори, квітучі долини, густі ліси і широкі ріки населені цікавими, а почасти й рідкісними тваринами. Про їхнє життя та звички, про дбайливе ставлення до рідної природи розповідає ця енциклопедія. Книга може бути джерелом додаткових знань при вивчені шкільного курсу ботаніки та зоології.
🐦Олександра Цеханська. ПРИРОДА УКРАЇНИ. СВІТ ТВАРИН
Ця книжка є чудово ілюстрованим науково-популярним виданням про фауну України. У ній подано опис природних зон Полісся, Лісостепу і Степу, регіонів Карпат і Криму, а також прісноводних водойм і морів. Включає понад 350 видів тварин – безхребетних, риб, земноводних, плазунів, птахів і ссавців.
🐦🐦Ігор Землянських. НАШІ ПТАХИ
Ви перевернете сторіночку цієї книжки і познайомитеся з дивними земними істотами - птахами, які вибрали своїм місцем мешкання наш край. Птиці прикрашають землю, наше життя. Вони також приносять користь людям - знищують гризунів і шкідливих комах. Спостерігаючи за життям пернатих друзів, ми розуміємо, що живемо поряд з фантастичним світом, в якому править природа.
🐦Олесь Ільченко. НАШІ ПТАХИ. КРУКИ, ШУЛІКИ, МАРТИНИ ТА ІНШІ ПТАХИ УКРАЇНИ
Найзаповітніша мрія людини – літати. Як птах, – високо і вільно. Ось чому птахи завжди захоплювали і привертали увагу людей.
На теренах нашої батьківщини мешкає приблизно 300 видів птахів. Письменник Олесь Ільченко та художник-орнітолог Ігор Землянських яскраво відобразили життя та особливості біля 300 видів пташок, що живуть в Україні.
Завітай до бібліотеки та вибери книгу за смаком.

Немає коментарів:

Дописати коментар