неділю, 4 грудня 2011 р.

3 грудня – Міжнародний день інвалідів.

                                         3 грудня – Міжнародний день інвалідів.

 


   З метою привернення уваги суспільства до проблем інвалідів та відповідно до розпорядження Президента України від 28 листопада 1992 року № 185/92-рп “Про відзначення Міжнародного дня інвалідів в Україні” було започатковано щорічне відзначення 3 грудня Міжнародного дня інвалідів. Дане рішення стало свідченням приєднання нашої країни до Міжнародного співтовариства та результатом проголошення Генеральною асамблеєю ООН цієї дати, як Міжнародного дня інвалідів.
На Кіровоградщині , як і в цілому в Україні, 3 грудня відзначається Міжнародний день інвалідів.
    Мета проведення цього дня – привернути увагу владних структур, керівників підприємств, установ, громадських організацій та релігійних конфесій до проблем інвалідів, сприяти гуманному і шанобливому ставленню до них в суспільстві. Інвалідність є соціальним явищем, уникнути якого не може жодне суспільство, і кожна держава відповідно до рівня свого розвитку, пріоритетів та можливостей формує соціальну та економічну політику щодо осіб з обмеженими фізичними або розумовими вадами.
    В бібліотеці – філії №8 до цієї дати провели Свято милосердя для дітей школи – інтернату№1 з вадами зору. Під час конкурсів, вікторин, змагань, декламуванням віршів швидко плинув час. Бібліотекарі закладу зробили  все можливе, щоб діти відчули себе повноправними членами суспільства. По закінченню малечу чекав «солодкий стіл».  А читачів бібліотеки,  ще довго буде радувати виставка – м’якої іграшки , зроблена вмілими руками  вихованців інтернату.

Немає коментарів:

Дописати коментар