вівторок, 27 грудня 2011 р.

Школа початківців. Робота у дитячих сайтах.

Як вже нами згадувалось, національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі на своєму сайті оприлюднила попередній перелік 50 безпечних сайтів для дітей віком від трьох років. До каталогу "білих сайтів" увійшли безпечні Інтернет-ресурси, які рекомендовані для перегляду дітьми.
   На думку експертів, створення "білого списку" є більш дієвим, ніж постійне поповнення "чорного списку" небезпечних сайтів, які з'являються в мережі щохвилини. Цей проект став першою соціальною програмою в Україні, метою якої є протидія поширенню через Інтернет-мережу шкідливої інформації для дітей та підлітків.
   Загалом було опрацьовано майже 200 сайтів. Аналізу підлягали спеціалізовані портали дитячої літератури, електронні бібліотеки, освітньо-інформаційні ресурси, сайти музеїв та картинних галерей.
Серед  цих 50 сайтів є  дитячий сайт «Левко».(http://levko.info)


Саме роботі у ньому  було присвячене засідання «Школи початківців», яка працює в рамках програми  «Бібліомст».  

                                                     До  уваги дітей та дорослих такі розділи:
    Діти школи – інтернату№1 грали в розвиваючи ігри, які виявилися цікавими, яскравими  і не складними. Мали змогу переглянути список казок – представлені на сайті. Побачили майстер – клас по виготовленню  ялинкових прикрас  - сніжинок. Побувавши на уроках  «веселої школи» ,на уроках якої,  багато з дітей  зрозуміло, що вчитися зовсім не нудно…Адже тут є:
Домашні улюбленці
 

(вчимося визначати час на годиннику)

(рахуємо кілометри у простих математичних прикладах)

та ін…
Онлайн розмальовки   Mikki Mayc  та зоопарк, не залишили нікого байдужими. Завітали діти і  до ЛевкоTV  де  знайшли
вебсеріал "Рукавички" та
програму "Майстерня",

переглянули мультфільми, комікси, підбірки матеріалів про зиму та багато іншого – корисного і цікавого. Швидко минув час, потрібно було розходитись, але  вже зараз можна сказати, що діти і «Левко» стали друзями.

Немає коментарів:

Дописати коментар