понеділок, 11 грудня 2023 р.

 

З 4 по 10 грудня 2023 року в бібліотеці пройшла щорічна Всеукраїнська акція «Національний тиждень читання», яку організовує Український інститут книги.

Цьогорічне гасло Національного тижня читання — "Бути своїми", що означає зв’язок між поколіннями, подолання умовної відстані між літераторами й читачами, згуртування українського суспільства навколо читання як тренду.
Читання є важливим у час миру і добробуту, але ще важливішим – у часи випробувань, які випали на нашу долю через війну. Книжки можуть стати нашим захистом і нашою зброєю, друзями і порадниками, вчителями і лікарями. За допомогою Акції ми хочемо привернути увагу до важливості і приємності читання, надихнути українців відвідати бібліотеку чи книгарню.
Упродовж Національного тижня читання відбулося багато найрізноманітніших подій. Найкращі, найцікавіші книги, новинки літератури для для дітей, підлітків і дорослих були представлені на книжкових виставках «Читай-місто країни мудрої книги», «Дитячі детективи для маленьких Шерлоків», «Дарунки Різдвяної зірки», «Будь в тренді, читай!», «Польська полиця в Україні».
4 грудня спільно з бібліотекою ліцею «Інтелект» для учнів 5-го класу проведено літературний портрет «Зірка Мензатюк сучасна українська письменниця». Учасники дізналися про авторку багатьох дитячих книжок, подивились інтерв’ю з нею, відбулося інтерактивне читання казки «Загублене серце». Дуже зацікавили дітей представлені бібліотекою на перегляді книги.
До Дня Св. Миколая 6 грудня пройшов святковий ланцюжок «В Миколая у торбинці…». Діти знайомились з традиціями свята на Україні, легендами, відгадували загадки, розповідали історії, декламували вірші, наряджали віртуальну ялинку і раділи солодким призам із святкового черевичка.
Для дорослих користувачів бібліотеки пройшла презентація «Полької полиці в Україні», а на засіданні клубу «Книжковий дивосвіт» обговорювались літературні новинки клубу.
Особливе місце та значущість на тижні мала Акція “Книжкова хвиля”, спрямована на збільшення бібліотечних фондів завдяки підтримці читачів.
Ми переконані, що читання важливих книжок сприяє єднанню українського народу, формуванню нашої ідентичності, збереженню культурно-мовної спадщини держави.
Будьмо своїми! Читаймо разом!




Немає коментарів:

Дописати коментар