середу, 10 червня 2020 р.

Урядовий портал для юних громадян

Далеко не всі країни мають владні Інтернет-проекти, спрямовані на дитячу та молодіжну аудиторію. Такий сайт, зокрема, має Канцлер Німеччини (www.regierenkapieren.de).
З вересня 2007 року сайт для юних громадян має і Кабінет Міністрів України.
На сторінках Урядового сайту для юних громадян Ви маєте можливість ознайомитися з структурою та історією державної влади в Україні, роботою Кабінету Міністрів та органів виконавчої влади. Також Ви можете дізнатися як захищати свої права, бути активним членом суспільства.
Історія створення сайту
Робота з розробки Урядового сайту для юних громадян розпочалася в 2006 році. Спочатку було вивчено думку майбутніх користувачів сайту щодо того, яким саме він має бути.
Для цього Асоціацією керівників шкіл України, Державною бібліотекою України для юнацтва та дитячим журналом "Вулик" було проведено анкетування школярів у навчальних закладах та бібліотеках.
Дітям було запропоновано обрати свого "героя" сайту, надати свій варіант назви сайту та висловити пропозиції стосовно його структури.
Було проведено 30 зустрічей-обговорень майбутнього сайту, участь у яких взяли учні школи № 41 ім. З.К. Слісаренка, ліцеїв № 100 та № 38 ім. Валерія Молчанова.
Крім того пропозиції до проекту сайту надіслали школярі з різних куточків України.
Після цього заповнені анкети опрацювали педагоги, психологи, науковці.
У підсумку було підготовлено пропозиції до структури сайту, а група художників та дизайнерів розпочала роботу зі створення художнього дизайну, стилю сайту, логотипу та героїв.
Ця робота тривала досить довго… 
Варіанти дизайну сторінок та рубрик


І врешті-решт сайт набув такого вигляду, яким ви бачите його зараз.
Ви можете довідатись про владу, Уряд, історію державної Влади,побувати на  віртуальній екскурсії  Будинком Уряду, дізнатись більше про Україну, відвідати уроки Школи громадянської освіти, пограти  в ігри та ін.
Завітайте на сайт http://children.kmu.gov.ua/school.html та дізнайтесь безліч цікавого і нового.

Немає коментарів:

Дописати коментар