неділю, 24 лютого 2013 р.

Літературна рибалка

 

   Рибальство в Україні було відоме віддавна. Це підтверджують археологічні знахідки — глиняні та кам'яні грузила для риболовних сітей, різноманітні гачки тощо, які належать до черняхівської культури (II—V ст.) та наступних епох (VI— IX ст.). Поширенню цього заняття сприяла велика кількість рік та інших водоймищ, а також прадавня традиція використання риби у харчуванні.
   Рибальство — це переважно додаткове заняття, яке було доступне у будь-яку пору року людям різного віку, не вимагало складних знарядь праці та ін.Загалом рибальство в Україні ґрунтувалося на уважному й дбайливому ставленні до природи.
   Рибалити люблять і зараз,недаремно улюбленою казкою малечі є казка про Івасика - Телесика. Вчора на базі бібліотеки відбулася  гра "Літературна рибалка", яка об'єднала в одне ціле любов до природи,багатсв рідного краю, знання літератури, вибір професії та хобі всього чоловічого населення світу. Після презентації про види риб, діти  закінчували прислів'я про рибальство, розгадували загадки, називали казки, оповідання про риб, змагались на вміння влучати "гарпуном", малювали з зав'язаними очима золоту рибку, складали пазли з дитячого сайту Кліпарики, змагались на вміння вудити та шукали навчальні заклади, котрі вчать професії

робітника рибного промислу.
.









Цей захід пройшов в рамках програми "Бібліоміст"з профорієнтації молоді.

Немає коментарів:

Дописати коментар