середу, 12 лютого 2014 р.

«Школа електронного громадянина»

   Сьогодні у бібліотеці відбувся тренінг "Електронне урядування", який проводився за підтримки програми “Бібліоміст” в рамках проекту «Школа електронного громадянина», координатором проекту Шмаковою Н.А..
  Мешканці Хмельницького мікрорайону навчалися користуватися е-послугами національного та регіонального рівнів, використовуючи ресурси   бібліотеки.
  
   Бібліотеки Свтловодська ще з 2011 року почати активно працювати в цьому напрямі, беручи участь у проекті Української бібліотечної асоціації «Доступ громадян до офіційної інформації в бібліотеках». А в 2013 році працівники 5 бібліотек Світловодська, що стали переможцями за програмою «Бібліоміст» та отримали комп’ютерну техніку, пройшли спеціалізоване навчання в Кіровограді  і готові допомагати менш досвідченим інтернет-користувачам працювати з онлайн-інструментами та новими електронними ресурсами.



   Зараз кожний відвідувач бібліотеки   має можливість за допомогою веб-сайтів органів державної влади та управляння вирішити життєві питання, ознайомитись із змістом потрібного Закону чи постанови, одержати інформацію про діяльність державних установ, отримати консультації з питань життєдіяльності міста.
Завдяки проекту  «Школа електронного громадянина», у бібліотеці реалізується:

• Діалог з владою, вплив на законотворчу діяльність
• Онлайн-обговорення проектів нормативно-правових актів
• Адміністративні послуги онлайн
• Дистанційне навчання
• Електронні платежі




Немає коментарів:

Дописати коментар