неділю, 4 березня 2012 р.

8 березня – Міжнародний жіночий день

   Міжнародний жіночий день (8 березня) є датою, яку відзначають жіночі групи у всьому світі. Вона наголошується і в Організації Об'єднаних Націй, а в багатьох країнах цей день є національним святом.
   Ідея проведення Міжнародного жіночого дня вперше виникла на початку ХХ століття, коли промислово розвинений світ переживав період експансії і потрясінь, демографічного буму і появи радикальних ідеологій. Коли жінки зі всіх континентів, не зрідка розділені національними кордонами або етнічними, мовними, культурними, економічними і політичними відмінностями, збираються разом, щоб відзначити цей день, вони мають можливість пригадати про традицію, боротьби за рівність, справедливість, мир і прогрес.
    Міжнародний жіночий день - це свято звичайних жінок, що стали творцями історії. Своїм корінням він сягає в багатовікову боротьбу жінок за участь в житті суспільства нарівні з чоловіками.
      У переддень цього чудового весняного свята, в бібліотеці пройшов конкурс "Модниці - красуні ". Старшокласниці школи - інтернату №1, змагались за кращу грацію,"золоті руки," кмітливість, елегантність, фотогенічність,талановитість,оригінальність.Дівчатка дефілювали по подіуму, причепурювались перед балом, пришивали ґудзики, презентували страву, декламували вірші та співали пісні про весну, доїли козу...Бібліотекар абонементу Дуканіч Н.І., ознайомила їх з презентацією "8 Березня", з якої дівчатка дізнались про історію цього свята, та про те, як його святкують у світі, які подарунки отримують жінки в різних країнах та ін. Майстер - клас по макіяжу для них провела вихователь школи - інтернату№1 Коробкіна Т.В. Насамкінець, переможницю конкурсу було нагороджено шоколадом "Корона", а дівчатка подарували бібліотекарям картину зроблену своїми руками.





    Віки і тисячоліття світової історії осяяні жіночою мудрістю та ніжністю, чарівністю та красою. І тільки завдяки жіночій життєвій силі, насназі та довготерпінню з віку у вік продовжується рід людський на землі. Матір, сестра, кохана - жіночий першопочаток супроводжує  всіх нас до останнього подиху. І якщо краса порятує світ, то це буде  краса жінки.

Немає коментарів:

Дописати коментар