середу, 21 березня 2012 р.

Добро ніколи не старіє і завжди в холода зігріє


    У світі йде одвічна боротьба двох протилежних сил: добра і зла. Кожна людина на своєму шляху обов'язково зустрічається з їх проявами і після цього набуває життєвого досвіду, мудрості. "Нема мудріших, ніж народ, учителів", - писав поет М. Рильський. Саме народ у своїх численних казках, легендах, переказах завжди підносить тему протиборства добра і зла.
    Напружені сюжети казок ведуть нас шляхами боротьби сильного, мужнього і шляхетного героя з підступністю, жорстокістю, злом. Як правило, герой виходить із найскладніших ситуацій переможцем, бо він захищає свою землю, своїх рідних, суджену, друзів, побратимів. Перемагає добро - так в ідеалі бачить і малює народна уява наслідки протистояння світлих і темних сил.
Обидві ці сили дуже могутні, тільки одна з них творча, життєдайна, а друга - руйнівна, страшна, жорстока.
   Яким прекрасним могло бути наше буття, якби кожна людина жила за правилом: "Поводься з іншими так, як би ти хотів, щоб поводилися з тобою". Тоді б зникли війни, сварки, вбивства, злочини, ворожнеча, помста - всі ті атрибути зла, які несуть людям знищення. 
    Сьогоднішня зустріч з дошкільнятами дитячого садочка №14 "Чайка"  була присвячена цій темі. Діти читали вірші, грали в  рольові ігри, прослухали оповідання В.Сухомлинського про добрі вчинки, які запропонувала бібліотекар абонементу Дуканіч Н.І., співали  дитячі пісні про добро,відгадували загадки.Наостанок , переглянули мультфільми  про кота Леопольда і поросятко Фунтика.
 Поспішаймо творити добро, щоб наша земля квітувала садами, повнилася дитячим сміхом, буяла радістю! 




1 коментар: