неділю, 18 березня 2012 р.

Професіями від А до Я


   Вибір професії – це пошук своєї життєвої стежини, отже завдання вельми складне і відповідальне.
   Як знайти головну справу свого життя, щоб відчувати себе потрібним і задоволеним своєю працею?
   Як зорієнтуватися в морі різноманітних професій?
Як обрати роботу до душі, як при цьому уникнути помилок і розчарувань?
Відповіді на ці непрості запитання намагалися знайти старшокласники школи - інтернату№1 з години профорієнтування  "Професіями від А до Я" , а допомагала їм у цьому бібліотекар абонементу - Дуканіч Надія Іванівна.Це не перша зустріч по цій темі. На цей раз дітям були запропоновано професії: вчитель,вихователь,перукар, водій.
     Виявляється, при виборі фаху доцільно користуватися спеціальною формулою «хочу – можу – потрібно», де «хочу» – це те, що нас цікавить у професії, «можу» – це наші здібності та можливості, а «потрібно» – це актуальність обраної спеціальності, попит на неї на ринку праці.
Щоб розібратися насамперед у собі, скласти реальні уявлення про свої здібності, нахили, інтереси, учні працювали зі спеціальними тестами, з сторінки Державної бібліотеки України для юнацтва "Світ професій", які покликані допомогти з’ясувати, до якого виду діяльності вони схильні найбільше.
    Потім діти складали резюме та грали в рольову гру "Співбесіда" , на якій навчились  впевнено поводитись з роботодавцем.


 Бібліотекар абонементу,  запропонувала своїм гостям виставку літератури «Світ професій», а центр зайнятості презентував старшокласникам набори цікавих буклетів та сайт "Моя професія: консультативна мережа."





 Сподобалась дітям і віртуальна екскурсія по сайтам з профорієнтування, яку провела бібліотекар читального залу.



Немає коментарів:

Дописати коментар