вівторок, 12 травня 2020 р.

Відомий казкар Сашко Лірник читатиме щодня казки онлайн

Український дитячий письменник, казкар Сашко Лірник, за сценаріями якого знято фільми «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке» та «Чорний козак», відтепер читає щовечора в прямому ефірі казки для дітей і дорослих онлайн. Перший випуск – “Казка про Котигорошка” – вже доступний на Youtube.


Власюк Олександр Іванович (творчий псевдонім Сашко Лірник) – володар почесного звання «Заслужений працівник культури України» та багатьох премій. З 1999 по 2002 роки вів на телебаченні програму «Казки лірника Сашка», а з 2010-го – програму «Світанок». Також відомий за кількома збірками книжок “Казки Лірника Сашка”.
На його казках виросло не одне покоління українців. Дивіться першу онлайн казку на YouTube-каналі автора. Нові випуски будуть з’являтись в прямому ефірі щовечора о 20:30.

“Казка про Котигорошка”


Нагадаємо, минулого року за мотивами твору Сашка Лірника “Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід”. було знято фільм «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке».
За сюжетом, козацький рід існує на світі доти, доки в ньому народжуються козаки-лицарі, які захищають свою землю від ворогів-нападників. А козакам, які поклали свої голови в бою, прощаються всі гріхи. Розлючений цим Чорт укладає парі зі Святим Петром, який зможе полонити і утримати до Різдва найкращого і найхоробрішого козака Семена. Так Чорт отримає можливість знищити весь козацький рід на землі. Але на відважного козака не діють чари і його неможливо залякати чи купити.
Наразі стрічку за казкою Лірника можна подивитись офіційно онлайн.
Також в 2018 році за мотивами казки Сашка Лірника «Про вдову Ганну Шулячку, Чорного Козака і страшне закляття» був знятий художній фільм «Чорний козак», в якому він грає одну із ролей. Крім того, Лірник написав сценарії до повнометражного мультфільму «Про чотири роги і козацький рід», музичного кліпу Олега Скрипки «Щедрик», спектаклю «Чорний Козак» для українського театру в Торонто, мультсеріалу «Моя країна-Україна» (який сам і озвучував) та мультиплікаційного фільму «Щедрик», який з успіхом іде на Різдвяні свята на телебаченні в Канаді і США.
Відомо, що Сашко Лірник постійно виступає з концертами по всій Україні, а також в школах, дитбудинках, інтернатах. Веде активну волонтерську роботу по допомозі українським військовим і дітям. У 2016 році отримав нагороду Генерального Штабу ЗСУ «За заслуги перед Збройними Силами України». Відтепер найкращі українські казки Сашко Лірник розповідатиме онлайн.
https://www.cinema.in.ua/sashko-lirnyk-kazky-onlain/

Немає коментарів:

Дописати коментар