неділю, 3 травня 2020 р.

Мультсеріал за мотивами ілюстрованого видання «Книга-мандрівка. Україна», яке вийшла за підтримки Українського культурного фонду, став частиною програми Всеукраїнської школи онлайн. Про це повідомляється на офіційній Facebook-сторінці фонду.

З 28 квітня 2020 року телеканали транслюватимуть мультсеріал для учнів 1-4 класів. Він побачив світ ще наприкінці листопада 2018-го року на сервісі YouTube. Його героями стали всесвітньо відомі українці, об’єкти та події — на жаль, не завжди добре знані на батьківщині. Події мультсеріалу розгортаються у Харкові, Римі, Одесі, Гватемалі, на Полтавщині та інших куточках України і світу.

Мультсеріал «Книга-мандрівка. Україна» створили за підтримки Українського культурного фонду та в межах проєкту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI ІІ).
«Книга-мандрівка. Україна» вийшла 2017-го року у видавництві «Книголав». Це великоформатне видання, де кожна область України представлена ілюстрованою картою, сповненою цікавих, важливих, але часто маловідомих фактів про кожен край. Під одною обкладинкою зібрано 30 яскраво ілюстрованих карт: Україна, Київ, Львів, Одеса, Харків, 24 області та Крим. Особистості, що надихають, дива природи, історичні події, культурні феномени, архітектурні шедеври, визначні винаходи та економічні об’єкти.

Видання отримало кілька літературних відзнак (2-ге місце у конкурсі «Найкращий книжковий дизайн – 2018» від Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал», спецвідзнаку від проєкту підтримки дитячого читання «BaraBooka. Простір української дитячої книги»). Її представили на Національному стенді України на Міжнародному Франкфуртському книжковому ярмарку.

Немає коментарів:

Дописати коментар