середу, 1 липня 2020 р.

Національна бібліотека України для дітей, Національна секція Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY, ГО «Українська асоціація працівників бібліотек для дітей», Національна спілка художників України та благодійна організація «Благодійний фонд «Серце до серця» за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України й Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини оголошують про проведення Міжнародного дитячого конкурсу-єднання «НА ОДНІЙ ХВИЛІ».
 «НА ОДНІЙ ХВИЛІ»
І. Загальні положення
1.1. Основними завданнями Конкурсу є полікультурне виховання дітей та підлітків у дусі миру й толерантності; утвердження патріотичних цінностей, переконань і поваги до своєї Батьківщини, власного народу, його культури, звичаїв та традицій; стимулювання пізнавальної активності, самостійності у дітей та підлітків; спонукання учасників до вивчення культури, звичаїв та традицій інших країн та народів; сприяння гуманному міжнародному спілкуванню.
1.2. Мета Конкурсу — формування у дітей та підлітків комунікативних умінь, спрямованих на оволодіння системою національних і загальнолюдських культурних цінностей; толерантного ставлення до інших народів, культур і традицій; виховання високої громадянської свідомості; сприяння національно-патріотичному розвитку особистості, ідентифікації з державою, її історією, культурою.
1.3. Організаторами конкурсу є Національна бібліотека України для дітей, Національна секція Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY, Українська асоціація працівників бібліотек для дітей.
1.4. Інформація про проведення Конкурсу оприлюднюється на офіційних веб сайтах НБУ для дітей, Міністерства культури та інформаційної політики України, на сайтах бібліотек для дітей — учасниць Конкурсу, а також у інших засобах масової інформації.
1.5. Під час проведення Конкурсу обробка персональних даних учасників здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних» № 2297-VІ від 1 червня 2010 року.
ІІ. Умови Конкурсу
2.1. У Конкурсі беруть участь діти з України, ближнього зарубіжжя та країн Євросоюзу у 3-х вікових категоріях:
              читачі-учні 1-4 кл.;
              читачі-учні 5-8 кл.;
              читачі-учні 9-11 кл.
2.2. Конкурсні роботи готуються за такими напрямами:
              • Дитяча книга долає кордони;
              • Майбутнє нашої планети;
              • Моя країна на мапі світу;
              • Країна починається з тебе;
              • Про що мріють діти;
              • Діти за мир!
2.3. Конкурс проводиться з 16 травня (День Європи в Україні) по 16 листопада (Міжнародний день толерантності) 2020 року у три тури:
              перший – з 16 травня по 24 серпня на місцевому рівні;
               другий – з 25 серпня по 30 вересня на обласному рівні (для України);
               на загальнодержавному рівні (для бібліотек ближнього зарубіжжя та Євросоюзу);
              третій – з 01 жовтня по 16 листопада (підсумковий).
2.4. Учасники Конкурсу кожної вікової категорії готують плакат/малюнок зі слоганом, який має бути гарно оформленим, за змістом і жанром відповідати темі авторського бачення майбутнього своєї країни та миру у світі.
2.5. Плакат/малюнок має бути виконаний на аркушах формату А3.
2.6. На Конкурс приймаються індивідуальні та колективні роботи.
2.7. Роботи мають надсилатися із коротким повідомленням про автора: прізвище, ім’я, дата народження, домашня адреса, електронна пошта, телефон; для колективних робіт додати ПІБ керівника художнього гуртка.
2.8. До участі у конкурсі не допускаються роботи, які не відповідають умовам, що визначені цим положенням.
ІІІ. Організаційний комітет і журі Конкурсу
3.1. Для підготовки та проведення Конкурсу створюється головний Організаційний комітет.
3.2. Для проведення першого і другого турів Конкурсу в регіонах України створюються місцеві організаційні комітети та журі, склад яких затверджується наказом директора обласної бібліотеки для дітей України та провідних бібліотек для дітей країн ближнього зарубіжжя та Євросоюзу.
3.3. Для визначення переможців у третьому турі головний Організаційний комітет визначає склад почесного журі, до якого входять представники організаторів Конкурсу, художники-ілюстратори, мистецтвознавці.
3.4. За підсумками роботи місцеві журі та почесне журі складають протоколи, які підписуються головою, секретарем та членами журі Конкурсу із зазначенням загальної кількості учасників та переможців.
ІV. Визначення та відзначення переможців Конкурсу
4.1. Місцеві журі Конкурсу підводять підсумки та визначають по одному переможцю у кожній віковій категорії серед індивідуальних та групових учасників до 24 серпня 2020 року.
4.2. Конкурсні роботи другого туру (обласного) з України надсилаються разом із протоколами до головного Організаційного комітету із поміткою Міжнародний дитячий конкурс-єднання «НА ОДНІЙ ХВИЛІ» не пізніше 20  вересня 2020 року. Дата визначається за позначкою на поштовому штемпелі. Роботи, надіслані пізніше вказаної дати, не розглядаються.
4.3. Для переможців Конкурсу в кожній віковій категорії серед індивідуальних та групових робіт встановлюються І, ІІ, ІІІ місця.
4.4. Головне журі оцінює роботи, що надійшли від місцевих журі, та до 16 листопада 2020 року визначає переможців.
4.5. Усіх учасників, конкурсні роботи яких пройшли у третій підсумковий тур, буде відзначено Дипломами.
V. Зберігання та публікація робіт, надісланих на Конкурс
5.1. Плакати/малюнки, надіслані на Конкурс, авторам не повертаються, а зберігаються у НБУ для дітей та можуть бути використані за згодою автора у її подальшій роботі.
5.2. Результати Конкурсу узагальнюються відповідним наказом почесного журі та оприлюднюються на офіційному сайті НБУ для дітей та у фахових друкованих виданнях.
5.3. За результатами Конкурсу готується «Альманах творчих робіт».
5.4. Плакати/малюнки переможців будуть презентовані на Міжнародній виставці у посольствах країн-учасниць.

Немає коментарів:

Дописати коментар