четвер, 7 березня 2024 р.

 #тижденьпоезії2024      
                                              

                        Шановні світловодці !

   Державна установа «Український інститут книги»   проводить з 16 до 24 березня 2024 року Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку тематичну акцію «Національний тиждень читання. Тиждень поезії» (далі – Акція), мета якої – консолідувати українське суспільство навколо читання як життєвої стратегії. 

   Тема Тижня поезії – «дім». Гаслом став рядок із вірша Ірини Шувалової «Ріки незмінно течуть додому». Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Завдяки темі «дім», яка лунатиме протягом тижня поезії, Акція підкреслить важливість дому для військових, які захищають наші домівки і водночас хочуть відчути тепло й затишок своїх рідних домівок, цивільних, які через війну змушені були переїхати в інші регіони України чи за кордон, людей, які залишилися на тимчасово окупованих територіях і чекають повернення додому – всіх українців, для яких дім тепер більше, ніж просто точка на мапі.

  Наша бібліотека  долучається до Акції, запланувавши проведення різних заходів:

-  21 березня у світі відзначається Міжнародний день поезії. На честь Дня поезії у бібліотеці        24 березня о 12.30 заплановано зустріч з відомими місцевими поетами та поетами – початківцями «Найкраще місце на землі»

- Презентація книжкової виставки «Літературне об’єднання «Літо»»

- Колеція унікальних автографів з фонду бібліотеки

  Запрошуємо Вас долучитися  до проведення Тижня поезії поділитися своїми читацькими поетичними вподобаннями, які повʼязані з тематикою тижня поезії.

   

                        Будемо раді зустрічі з Вами!

                      Чекаємо за адресою вул.Конько,31

Немає коментарів:

Дописати коментар